:

Az időtállóság és a hatékonyság a lényeg, ha mérnöki munkaállomásról van szó

Az időtállóság és a hatékonyság a lényeg, ha mérnöki munkaállomásról van szó

A gépek, amelyeket mérnöki munkaállomás néven árulnak, olyan profi eszközök, amikkel nagy adatmennyiséget feldolgozó, bonyolult folyamatokat végző, nagy számítási vagy grafikai kapacitást igénylő munkakörök feladatait lehet leegyszerűsíteni.

Kapcsolódó Személyi számítógép szteroidokon – mit tudnak a munkaállomások?

Ezekre az igényekre adhatnak választ az olyan mobil mérnöki munkaállomások, amik nem csak irodai környezetben, de home office-ban, távmunkában is kimagasló teljesítményt nyújtanak a munkavállalóknak. Ilyenek például a Lenovo ThinkPad P szériás termékcsaládjába tartozó mobil mérnöki munkaállomásai. Az üzleti és top management igényekre pedig a Lenovo ThinkPad X1 és T szériás gépei, amik a különböző karakterű és tevékenységű cégek számára nyújtanak széles választási lehetőségeket attól függően, hogy kinek mire van szüksége. Fontos ugyanis mérlegelni, milyen tevékenységet végez a vállalkozásunk, egy szoftverfejlesztő cég esetében például rendkívül fontos a mérnöki teljesítmény is, amiben elkészítheti termékeit, nemcsak a hordozhatóság.

Lenovo

Az egyedi szoftverfejlesztéseket nyújtó AutSoft Zrt. is a Lenovo ThinkPad mobil mérnöki munkaállomásainak segítségével fejleszti digitális megoldásait a magyar és nemzetközi piacra, változatos ügyfélkörrel, többek közt az energetikai és pénzügyi szektor számára.

Az AutSoft az együttműködés révén eszközállományát Lenovo ThinkPad P-szériás mérnöki notebookokkal és Lenovo ThinkVision professzionális monitorokkal bővítette. Az AutSoft számára fontos szempont volt a kiválasztás során a stabil lokális jelenlét is,. A Lenovo pedig elmondhatja magáról, hogy pár hónapja indította be az első saját tulajdonú európai gyárát Magyarországon.

A munkaállomások kiválasztása, korszerűsítése során fontos volt a fejlesztők számára, hogy rugalmas és jól konfigurálható fejlesztői környezetet alakíthassanak ki, amivel a munka is élvezetté válik. A legújabb processzoroknak köszönhetően a javulás időben és energiában mérhető, a megnövelt teljesítménnyel a renderelési és fejlesztési folyamatok is felgyorsulnak.

Ma már nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a szolgáltató ügyfélbarát hozzáállást és gyors reakciót biztosítson az esetleges problémák felmerülésekor, illetve kellő időtávra szóló garanciát nyújtson, hiszen akár otthoni használat során is megtörténhetnek balesetek az óvatlan pillanatokban. A koronavírus utáni világban pedig nagy segítséget tud nyújtani a garancia, illetve, hogy hosszú időtávra lehet tervezni az eszközökkel.

Ha a környezetvédelem is szempont

Ha az elektronikai ipar kerül szóba, nem a környezettudatosság az, ami először az emberek eszébe jut pedig, több techcég is igyekszik zöldebbé tenni a működését: a károsanyagkibocsátás mérséklésével vagy használt elektronikai eszközök visszavételével. A Lenovo egyik legfontosabb környezetvédelmi célja, hogy 2050-re elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátással járó működést. Ehhez egy 2030-as határidőre a jelenlegihez képest további 90 százalékkal tervezi csökkenteni a kibocsátását. A vállalat törekvéseit támogatja, hogy az iparágban elsőként kínál CO2 semlegesítési szolgáltatást az ügyfelei számára, méghozzá egy megbízható szolgáltatón keresztül, amely kizárólag az ENSZ által támogatott környezetvédelmi projektekbe fektet.

A szolgáltatás mögötti elv igen egyszerű: aki terméket vásárol, az egy minimális összeggel többet fizet, ez az összeg pedig széndioxid-semlegesítési projektekbe kerül. Így a felhasználó közvetve kivonja a környezetből azt a szén-dioxidot, amit az eszköze előállítása során és használatával előállítottak. A CO2 kiegyenlítés valós kibocsátáson alapul, melyet az adott termék gyártása, szállítása és használata közben bocsát ki, általános 5 éves élettartama során. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy rendeléskor az ügyfél hozzáadhatja a CO2 Offset szolgáltatást a termékhez, amit a szériaszám szerint azonosítanak.

Kapcsolódó Sok kicsi sokra megy – lassan bárki kivásárolhatja a Lenovo eszköze károsanyag-kibocsátását (x)

A leszállított termékről a Lenovo riportot küld a ClimeCo-nak, ami visszaforgatja az így kapott összeget egy ENSZ által támogatott széndioxid-semlegesítési projektbe. A felhasználó gyakorlatilag CO2-kompenzációs krediteket vásárol, amelyeket a Lenovo partnere az ENSZ számos különböző klímavédelmi projektjének valamelyikéhez juttat el, amelyek többek között a megújuló energia terjesztésére, a légszennyezés csökkentésére, a biztonságos hulladékkezelés javítására irányulnak.

Szponzorált tartalom

A cikk a Lenovo támogatásával készült.

The post Az időtállóság és a hatékonyság a lényeg, ha mérnöki munkaállomásról van szó first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés