:

Részvényjegyzésbe kezd a Masterplast

Új részvények kibocsátásával nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonást tervez a Masterpast Csoport növekedési tervei finanszírozására. Hamarosan indul a részvényjegyzés.

A Masterplast Nyrt. nagyságrendileg 8-10 milliárd forintos nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonást tervez új részvények kibocsátásával. A részvényjegyzés október 5-én indul – tájékoztatták a Forbes-hu-t.

Az újonnan kibocsátandó részvényeket kizárólag az OTP Banknál lehet jegyezni, lakossági és intézményi ügyfeleknek egyaránt. A társaság a nyilvános lakossági és intézményi részvény-értékesítés során – túljegyzés esetén – összesen maximum 2,3 millió darab új részvényt tervez értékesíteni.

Több ebből A világnak recesszió, nekik életük lehetősége – egy magyar cég lehet az energiaválság nagy nyertese Jön a hideg, a magyar építőanyagkirály új piacra lép

A Masterplast növekedési stratégiájának alapja a saját gyártás intenzív bővítése, amelyet zöldmezős beruházások és akvizíciók segítségével valósít meg. Jelenleg a piacok ellátását 3 országban (Magyarország, Németország, Szerbia) működő 8 gyártóbázisa biztosítja, amelyet jövőre további három új hőszigetelőanyag gyártóüzemmel bővítenek.

A társaság növekedési és jövőépítési stratégiájában a következő jelentős lépés az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártásának elindítása, ennek finanszírozását a vállalat a tervezett tőkebevonásból kívánja fedezni.

A 25 éve alapított vállalat a legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártóként meghatározó szereplő a régióban és jelentős tényező az európai piacokon.

A Budapesti Értéktőzsdén több mint 10 éve jegyzett Masterplast Csoport árbevétele az elmúlt években szignifikánsan nőtt: 2021-ben 191,5 millió euró volt a társaság konszolidált árbevétele, 22,8 millió euró EBITDA és 16,1 millió euró adózott eredmény mellett.

2022 első félévében a vállalat 63 százalékkal növelte értékesítését az épületenergetikai korszerűsítéshez kapcsolódó hőszigetelő termékcsoportokban, és féléves összesítésben jelentősen meghaladta az előző év azonos időszakának eredményeit.A 2022-es év első hat hónapját követően 109,1 millió eurós szintet ért el árbevétel, 13,6 millió euró EBITDA és 11,5 millió euró adózott eredmény mellett – írják közleményükben.

Borítókép: Fekete Csaba

The post Részvényjegyzésbe kezd a Masterplast appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés