:

Idén még a fővárosi karácsonyi vásár sem lesz a régi

Nem tudott időben megegyezni az V. kerület és a főváros.

Nem a főváros rendezi az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásárt – írja az atv.hu. Faix Csaba, a Budapest Brand vezetője azt nyilatkozta a portálnak, hogy habár az előző húsz évben mindig a főváros felelt a karácsonyi vásárért, idén ez nem így lesz, mivel

már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére. 

Faix elmondása szerint július végén keresték meg az V. kerület önkormányzatát, de a megkeresésre szeptember elejéig nem kaptak választ. Az egyeztetések ezután újraindultak, míg végül a kerület úgy döntött, hogy másnak adja a vásár megszervezésének lehetőségét.

„Ezt a Budapest Brand kifejezetten sajnálja, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtünk a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsük és a többség számára elérhetővé tegyük a vásárt. (…) A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor.

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a Főváros nonprofit cége a vásárt.

A nonprofit jelleg azért fontos, mert a vásáron esetlegesen keletkező profitot a Budapest Brand kulturális programokra fordítja, azaz visszaadja a közösségnek, nem pedig egy vállalkozó viszi „haza”, mint ami most fog történni” – közölte a korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője.

Az atv.hu megkereste az V. kerületi önkormányzatot is. Azt mondták hogy korrekt, többszöri, partneri egyeztetés zajlott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megszervezése ügyében, de a Budapest Brand üzleti okokból csak 2 évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni.

A vásár megvalósítása az atv.hu szerint több mint százmillió forintba kerül. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz idei szervező.

Borítókép: Budapest Karácsonyi Vásár // Facebook

The post Idén még a fővárosi karácsonyi vásár sem lesz a régi appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés