:

Forint: zuhanunk a kamatdöntés után

Nem sokat ért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntése.

Váratlanul érte a piacot az MNB keddi döntése: ugyan ismét nagyot – 11,75 százalékról 13 százalékra, ami rekord – ugrott a jegybanki alapkamat, Matolcsy György jegybankelnök a másfél éves kamatemelési ciklus végét jelentette be. Az emelést a forint mozgása is lekövette, pár órán belül 408,54-ről 404,09-re mérséklődött az EURHUF.

A forint erősödése azonban csak röpke pillanatként jelentkezett a devizapiacon, szerda reggelre kiradírozták az erősödést a mozgások.

Cikkünk írásakor a magyar valuta közel 4 forintot zuhant vissza a tegnap délutáni erősödéssel szemben, ezzel az euró jelenleg 407,5 forinton áll. Hasonló zakózást látni a dollár esetében is, itt azonban még látványosabb az esés: a tegnap reggeli 424,86-ról 419,43-ra ugró USDHUF szerda reggelre már 427,13 forinton áll. A svájci frank hasonló röppályát leírva erősödött vissza a 424,8 forintról a 429-es tartományba.

Több ebből A bűvös 11% a kisbefektetőknek: bónusz a pesszimistáknak, prémium a derűlátóknak Jobb az euró a forintnál, de van egy jobb választás – érdemes még venni?

A forinttal szemben még tud erősödni, a dollárnál már nem áll olyan jól az euró szénája sem: péntek óta folyamatosan gyengülőben van az uniós valuta, ahogy az angolok fontja is gyengélkedik az amerikai pénznemmel szemben.

The post Forint: zuhanunk a kamatdöntés után appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés