:

Elérhetetlen a WebKincstár a „rendkívül népszerű”, 11 százalékos állampapírok miatt

„Karbantartás miatt” a MobilKincstár sem működik.

„Az új, kiemelt hozamú lakossági állampapírok rendkívüli népszerűsége okán a WebKincstár és MobilKincstár rendszerekben időközönként átmeneti lassulás tapasztalható. A Magyar Államkincstár folyamatosan monitorozza a rendszerek működését és minden szükséges intézkedéseket megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálása zavartalan legyen” – szúrta ki egy olvasónk a WebKincstár felületén csütörtök kora délután, a szolgáltatás elérhetetlen. A mobilappos felület is csak annyit üzen, hogy „jelenleg karbantartás miatt nem elérhető”.

Több ebből Milyen mezőnybe érkeztek a 11 százalékos állampapírok? A bűvös 11% a kisbefektetőknek: bónusz a pesszimistáknak, prémium a derűlátóknak Újabb történelmi mélyponton a forint!

E hónapban három, 11 százalékot meghaladó induló kamatozású magyar állampapír-sorozat is forgalomba került.

Az új kötvénysorozatok, a Bónusz Magyar Állampapír, valamint a két új Prémium Magyar Állampapír lényegesen jobb hozamot ígérnek, mint a korábbi kedvenc, a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+).A MÁP+ esetében jól lehetett látni, hogy az öt év alatt, éves átlagban az öt százalékot épphogy súroló kamat évi 15 százalék fölötti infláció mellett szerény hozamnak felel meg.A szeptember 26-án megjelent 3 új állampapír feltételei azonban elég meggyőzőek, sőt 2023-tól nagyon úgy fest, hogy a péntektől megédesített feltételekkel kibocsátott inflációkövető papír lesz a nyerő.

Ebből már nem nehéz összerakni, miért lettek elérhetetlenek a Magyar Államkincstár online állampapír-forgalmazó felületei.

The post Elérhetetlen a WebKincstár a „rendkívül népszerű”, 11 százalékos állampapírok miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés