:

Csendes pofon az üzemanyagpiacnak, holnaptól érvényes

Kimaradt ez a tétel a meghosszabbításból, emiatt újabb pofont kap az üzemanyagpiac. Holnaptól megszűnik a szövetségi hozzájárulási díj alóli mentesség, ami a hatósági árral érintett üzemanyagok forgalomba bocsátását is érinti.

Szombattól megszűnik a hatósági árral érintett üzemanyagok mentessége a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) részére fizetendő tagi hozzájárulás alól – szúrta ki a napi.hu a szövetség honlapján.

A továbbiakban tehát a hatósági árral érintett üzemanyagok szabadforgalomba bocsátása is tagi hozzájárulás fizetési kötelezettséggel jár – írják. A terhet az üzemanyag-kereskedők fizetik, de módosíthat a piaci árú üzemanyagok árán is.

Több ebből Itt van Ukrajna válasza négy régiója annektálására A harctéri kudarcra itt van Putyin politikai válasza

A tagi hozzájárulást készletezési díjként is szokták emlegetni, ez egy pár forintos tétel minden liter üzemanyagon: a benzinen 1,99 forint, a gázolajon 1,864 forint.

Bár ez a díj is megjelenik az üzemanyag árában, a gyakorlatban ezt az MSZKSZ tagjai, vagyis az olajvállalatok fizetik be az eladott üzemanyagok után.

A kormány februárban döntött arról, hogy ezt a tételt nem kell megfizetni a szervezetnek, hogy ezzel is csökkentse az üzemanyagcégek terheit. Az ársapka hatályát meghosszabbították az év végéig, de a tagi hozzájárulás nem része ennek a csomagnak.

Borítókép: Sippakorn Yamkasikorn

The post Csendes pofon az üzemanyagpiacnak, holnaptól érvényes appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés