:

Az állam megvette Orbán Viktor kedvenc napilapját

A cél: az értékmegőrzés. A Nemzeti Sport jövőre lesz 120 éves. Eddig a fideszes médiaalapítványnál volt.

Egy tegnap késő este kiadott közleményből derült ki, október elsejétől a Nemzeti Sport az állami tulajdonú gazdasági társaság, a Nemzeti Sportügynökség tulajdonába kerül. Mint írják, az adásvétellel az ügynökség legfőbb célja az értékmegőrzés mellett a napilap közszolgálati feladatainak ellátása, melyre a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság.

Marad a nyomtatott kiadás

A jövőre 120 éves Nemzeti Sport Magyarország legrégebben megjelenő nyomtatott sportnapilapja, amely a jövőben továbbra is nyomtatott és online formában jelenik meg. A tulajdonosváltással a napi munka nem változik, továbbra is a jelenlegi szerkesztőség viszi a lapot.

A Nemzeti Sport Orbán Viktor kormányfő kedvenc napilapja, sok fotóján szerepel, hogy a lap olvasásával indítja a napját.

A lap mögött az N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. áll, amely eddig a Mediaworks médiakonglomerátum alá tartozott.  A céget augusztusban hoztál létre, valószínűleg már azért, hogy könnyebb legyen külön értékesíteni a lapot. A Mediaworks tulajdonosa a kormánypárti erősemberek által létrehozott és vezetett, a Fideszhez ezer szállal kötődő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA).

The post Az állam megvette Orbán Viktor kedvenc napilapját appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés