:

Magyarország legnagyobb félvezető gyártója fejlődésének újabb mérföldkövéhez érkezett

Magyarország legnagyobb félvezető gyártója fejlődésének újabb mérföldkövéhez érkezett

A telephely 2022-ben új kétszintes gyártócsarnokkal, automatizált logisztikai raktárral és irodahelyiségekkel bővült. Ezzel a beruházással a ceglédi Infineon a fenntartható jövő egy újabb fontos területéhez, az elektromobilitáshoz nyújt támogatást, amely a leggyorsabban növekvő piacok közé tartozik.

Az új gyártócsarnokban előállított nagyteljesítményű félvezetők hozzájárulnak az elektromos járművek elterjedéséhez nemcsak Európában, hanem a világ más tájain is, ezzel is növelve az Infineon konszern versenyképességét.

A telephelyen megvalósuló épületberuházások közül ez volt az ötödik és legnagyobb léptékű fejlesztés, amely bizonyítja az Infineon töretlen elkötelezettségét magyarországi telephelye iránt. A 25 éves múlttal rendelkező ceglédi vállalatnál, az alapítás óta már több beruházást is kivitelezett az anyavállalat. A projektek sikerességéhez a kormányzati támogatások is hozzájárultak, hiszen az alapítás óta illeszkednek a magyar gazdaságfejlesztés súlyponti célkitűzéseihez.

A bizalom elnyeréséhez és fenntartásához jól képzett szakemberekre, 25 év gyártói tapasztalatára, a régió megbízható ipari infrastruktúrájára, a kistérséggel való szoros együttműködésre is szükség volt.
A minél nagyobb hozzáadott érték megteremtéséhez fontos a folyamatos tanulás, a kompetencia fejlesztés, a szoros együttműködés és a jó gyakorlatok megosztása más telephelyekkel, szakmai közösségekkel. Az oktatási intézményekkel kialakított kapcsolatok garantálják, hogy a kor igényeinek megfelelő munkaerő álljon rendelkezésre.

Az új gyár megépülésével 275 munkahely jött létre, így a munkatársi létszám közel 1600 főre emelkedik. Az Infineon a térség legnagyobb foglalkoztatójaként az otthont adó város fejlődéséhez is hozzájárul. Az iparűzési adó mellett, jelenleg 76 helyi vállalkozással áll kapcsolatban és ezzel közvetetten további családok megélhetését is biztosítja. Nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, a jó ügyek támogatására és a példamutató magatartásra. A vállalat jelenlegi és jövőbeli dolgozóinak vonzó munkakörülményeket és kényelmi szolgáltatásokat biztosít.

Az Infineonról

Az Infineon Technologies AG a világpiacon vezető szerepet tölt be a félvezető alkalmazások területén, amelyek egy egyszerűbb, biztonságosabb és környezetbarátabb életet kínálnak. Mikroelektronika az Infineontól egy szebb jövő záloga.  A 2021 szeptember 30-án zárult pénzügyi év adatai alapján a vállalat árbevétele 11,1 milliárd eurót ért el és 50.280 főt foglalkoztat és egyike a 10 legnagyobb félvezetőgyártó vállalatnak a világon.

Az Infineont a frankfurti értéktőzsdén IFX néven, az USA-ban OTCQX, az International Premier piacon IFNNY néven jegyzik.

The post Magyarország legnagyobb félvezető gyártója fejlődésének újabb mérföldkövéhez érkezett first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés