:

Úgy tűnik, elég idő telt el a Nagy Pofon óta: jön Will Smith következő filmje

Úgy tűnik, elég idő telt el a Nagy Pofon óta: jön Will Smith következő filmje

Meglepte Hollywoodot a friss Oscar-díjas Apple, mégsem halasztja 2023-ra az Emancipáció premierjét. Hiába, a pofon után is fel kell tudni állni. Itt a következő Will Smith-film első előzetese.

Premierdátumot és előzetest kapott a Will Smith-féle Emancipáció – streampremier december 9-én, a trailer pedig alant. Merész húzás ez az Apple-től – de hát a hollywoodi sajtó is azt rebesgeti már hónapok óta, hogy ez lett a rendező, Antoine Fuqua legerősebb filmje a 2001-es Kiképzés óta. Nem lehetett továbbülni ezen a kincsen, legyen bármennyire is elátkozott a hírhedt tasli óta.

Íme az előzetes (ami amúgy Smith hivatalos YouTube-csatornájára is felkerült, az első feltöltése két hónap után, az előző videóban épp a pofonért kért bocsánatot):

Előzmények

A tech cég alig pár éve szállt be a filmgyártásba és terjesztésbe az Apple TV+-szal. Ehhez képest az idei Oscaron máris a csúcsra ért, amikor is a díjátadó történetének első streamingszolgáltatójaként megnyerte a legjobb film díját a CODA-val.

Ugyanazon a gálán, ahol az Emancipáció főszereplője, Will Smith lekevert egy csúnya sallert Chris Rocknak annak ostoba poénja miatt Jada Pinkett Smith hajáról.

Will Smith azóta bocsánatot kért a pofon miatt. Többször is. Így is eltiltották a következő tíz évre az akadémia díjkiosztóitól. Persze, attól nem, hogy a Richard királyért kapott színészi Oscarja után megint díjra jelöljék. Márpedig az Emancipáció az első előzetes, de már a szinopszisa alapján is minden ízében díjmatéria. Az igaz történeten alapuló, akció-thrilleres elemekkel megtűzdelt drámában Smith egy Peter nevű rabszolgát játszik, aki a louisianai mocsárban fuldokolva menekül az ültetvényről, ahol fogva tartották, egyenesen észak felé, a családját keresve.

Több ebből Úgy tűnik, elég idő telt el a Nagy Pofon óta: jön Will Smith következő filmje „Példátlan” gázhiány fenyeget – mire elég, ha csak egy fokkal lejjebb vesszük a fűtést?

A csattanó

Az Apple azon a bizonyos estén, a CODA Oscar-sikere után mondhatni mennybe ment. Pedig mire a siket családról és egyetlen halló gyermekéről szóló darab megkapta a legjobb filmnek járó aranyszobrocskát, már túl is voltunk Smith csicskalángosán, vele pedig elszálltak az Emancipáció Oscar-esélyei a jövő évi gálára. Egy csapásra.

Voltak pletykák arról, hogy az Apple el is halasztja 2023-ra a bemutatót, ezzel pedig nem nevezhette volna az Emancipációt a következő díjkiosztóra. De legalább több időt hagyott volna Smithnek – vagyis a világnak inkább –, hogy túllendüljön mindenki a pofonon, és a rossz pr ne ártson az Emancipáció esélyeinek.

És itt jön be az Apple emlegetett merész húzása. Múlt hétvégén végül szűk körű közönség elé került a film, vele pedig Smith is, az ominózus Oscar-gála óta először. Ebből már sejteni lehetett, hogy mozgásba lendült a gépezet. Hétfőn végül tényleg megérkezett a film előzetese, vele pedig a bemutatódátum:

premier december 9-én az Apple TV+ streamingszolgáltatón (az Egyesült Államokban mozis kört is kap a film december 2-től).

Okok és esélyek

Szóval a tech óriás mégis bevállalja 2022-t. Will Smith-estül.

Ha arra jutottak volna, hogy a pofon ma is sokat árt a film díjszezonos erejének, vagy akár az Apple TV+-os nézettségnek és előfizetőszámoknak, mert olyan népszerűtlen a színész, biztos nem egy ennyire kiemelt, decemberi időpontra tűzték volna a premiert.Közrejátszhatott a döntésben az is, hogy az Apple filmes felhozatala a CODA Oscarja óta kicsit csalódást keltő, már ami a díjesélyeket illeti (Minden idők legelképesztőbb sörfuvarja; Szerencse; Felnőttem, csacsacsa – egyik sem az az igazi Oscar-kaliber). Eközben Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio következő filmje, a Megfojtott virágok című könyv kétszáz millió dolláros adaptációja már csak 2023-ra készül el. Tehát valamit virítani kellett idén – hogy ezt az Apple bármi áron teszi-e az Emancipációval, majd decemberben kiderül.

The post Úgy tűnik, elég idő telt el a Nagy Pofon óta: jön Will Smith következő filmje appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés