:

Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

2017 óta nem történt ilyen.

Helyi idő szerint reggel fél 8 előtt pár perccel ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, ami Japán felett is elszállt – jelentette ki a japán kormány.

A védelmi minisztérium arra figyelmeztette Aomori és Hokkaidó prefektúra lakosait, hogy húzódjanak fedezékbe zárt térben vagy a föld alá, és ha rakétatörmeléket látnak, akkor azt jelezzék az illetékes hatóságnak.

Névtelen kormányzati forrásra hivatkozva a TV Asahi azt mondta, 22 perces útja után, háromnegyed 8 környékén a rakéta a Csendes-óceánba csapódott, Japán partjától körülbelül 3 ezer kilométer távolságra.

Az érintett területeken, melyek felett elhaladt a rakéta, most azt vizsgálják a hatóságok, hogy okozott-e bármilyen kárt. Az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával is felveszik a kapcsolatot, hogy továbbra is időben reagálni tudjanak, ha arra szükség van.

Kisida Fumio miniszterelnök szerint a rakétalövésnek „komoly hatása lehet a japán lakosság életére és javaira. 2017 óta ez az első alkalom, hogy észak-koreai rakéta japán terület felett haladt át.

(The Daily Beast, The Guardian)

The post Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés