:
Breaking News

Válasz az egészségügy átalakítására: Semmilyen formában nem fogadjuk el

Válasz az egészségügy átalakítására: Semmilyen formában nem fogadjuk el

Az orvosi kamara nem is kapta meg a javaslatokat, és az előkészítésben sem vehettek részt.

Reagált hétfőn napközben az egészségügy átalakításáról szóló minisztériumi javaslatokra a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Országos Elnöksége.

Mint írják, „ezt semmilyen formában” nem fogadják el.

A sajtóban felröppent, elvileg hamarosan a kormány elé kerülő előterjesztési pontok között szerepel például a szabad orvosválasztás megszüntetése (az alapellátás kivételével) vagy a beteglátogatás korlátozása.

A MOK Országos Elnöksége azt írja állásfoglalásában, hogy „ezen javaslatot a MOK ez idáig nem kapta meg”, és hogy „előkészítésében – bár ennek lehetőségét utoljára írásban a múlt héten kértük – a korábbi ez irányú államtitkári és miniszteri ígéretek ellenére a MOK nem vehetett és nem is vett részt”.

Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Egészségügyi reform: üvölt a munkaerőhiány a kormány terveiből

„A javaslat bizonyos részei homlokegyenest szembe mennek a miniszterelnöknek a MOK-kal kötött korábbi megállapodásával. Jelesül: az orvosi bértáblánál alacsonyabb fizetés lehetősége a korábbi megállapodás felrúgása” – írják.

A közleményt azzal zárják: szakmai oldalról érdemben azután tudnak csak nyilatkozni a tervezetről, miután azt eredeti formájában, részletesen is megismerték.

The post Válasz az egészségügy átalakítására: Semmilyen formában nem fogadjuk el appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés