:

A YouTube egy eddig ingyenes funkcióért kezdett el pénzt kérni

Lehet, hogy így pumpálná feljebb a videómegosztó a prémium csomagokból származó bevételeit?

A hétvége során több Reddit- és Twitter-bejegyzés is született arról, hogy egyes felhasználóktól prémium előfizetést kezdett el kérni a YouTube a 4K-s videófelbontásért – írja a TechCrunch. A videómegosztó fizetős csomagjában eddig olyan előnyök szerepeltek, mint a reklámmentes videók, az offline nézésre is letölthető videók, dalok, valamint a zárolt képernyőn való videó- és zenelejátszás.

A 4K felbontás idáig nem volt prémium kategóriás funkció, hivatalosan most sem tartozik a fizetős csomagba, a cég eddig nem kommunikált róla, hogy egyáltalán tesztelik-e a fizetős 4K-t vagy hogy innentől az 1440p-s felbontás volna-e ingyenes verzióban a legmagasabb elérhető felbontás.

Több ebből A YouTube egy eddig ingyenes funkcióért kezdett el pénzt kérni Válasz az egészségügy átalakítására: Semmilyen formában nem fogadjuk el

Igen ám, de a YouTube hivatalos ügyfélszolgálata egy, a fizetős 4K miatt panaszkodó felhasználónak mégis reagált: azt válaszolták neki, hogy a júzer valószínűleg a cég egy kísérletének része lett,

amiben azt kutatják, mik a prémium és nem prémium felhasználók által preferált fontosabb funkciók.

A YouTube Music és Premium szolgáltatások tavaly lépték át az 50 millió előfizetőt. A Premium csomag havidíja Magyarországon (egy hónapos próbaidőszak után) 1 790 forint, a Musicért (szintént egy hónapos próbaidőszak után) pedig havi 1 490 forintot kérnek el.

Második negyedéves jelentésében a YouTube bevétele jócskán alulmaradt az elemzői várakozásokkal szemben (6,87 milliárd dollár vs. 7,51 milliárd dollár), szóval nem lenne meglepő, ha a videóóriás új utakat keresne forgalma felpumpálásához. Akár úgy, hogy hamarosan fizetőssé tenne egy eddig ingyenesen használható, viszonylag elterjedt funkciót is.

The post A YouTube egy eddig ingyenes funkcióért kezdett el pénzt kérni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés