:
Breaking News

Jaksity: A magyar gazdaságnak egy dolgot kell tudnia, és az egy telefonszám – az IMF-é

Jaksity: A magyar gazdaságnak egy dolgot kell tudnia, és az egy telefonszám – az IMF-é

Korai lenne leírni Európát, a világvége még nem jön el, 2023-ra viszont jobb, ha felkészülünk. Október 6-án tartottuk meg az első Money Summitot, ahol az első szekcióban Jaksity György, Zsiday Viktor és Varga Zoltán beszélgettek befektetéseikről, befektetési lehetőségekről, inflációról és Magyarország kilátásairól. Íme a három befektető legfontosabb gondolatai.

A növekedési lehetőségekről

Mi kéne ahhoz, hogy az ország növekedési potenciálja javuljon? – tette fel Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke a kérdést a beszélgetés elején. A népesség csökkenőben van, „ma már nem tud úgy új gyár elindulni Magyarországon, hogy abban magyar lakosok dolgozzanak”, így marad a termelékenység. „Ami mitől függ? Az oktatástól és az egészségügytől. Az emberek nem tudják a munkájukat végezni, ha betegek, ha pedig nincs megfelelő képesítés, akkor nem fogják jól végezni.

Ez a két legfontosabb fundamentum, ami hosszú távon tartósan elindíthatná az országot a vágyott gazdasági növekedés irányába, de sajnos mind a kettőnek kirúgták a lábát, és itt fekszik félholtan a földön.”

+ 14 kép a galériában