:

A Google-keresésekből is látszik, mi aggasztja nagyon a magyarokat

Klímaszorongás, covid, adatvédelem – csak néhány Google-trend idénről.

Az elmúlt hónapok Google-kereséseiből azt látni, hogy egyre többeket foglalkoztat a klímaváltozás témája és annak negatív következményei – közölte az idei keresési trendekről szóló részleteket a tech cég a Forbes.hu-val.

Klímaváltozás, klímaszorongás

A Google szerint a 2022 januárjától augusztus végéig szóló adatokból azt látni, hogy

az előző év ugyanezen időszakához képest a „klímaváltozás” szóra vonatkozó keresések több, mint kétszeresére nőttek,míg a „globális felmelegedés” kifejezésre való keresések gyakorisága 400 százalékkal ugrott meg,de jelentősen megemelkedett a klímaszorongással kapcsolatos keresések száma is, erre 90 százalékkal többen kerestek rá.

A Google megjegyzi, hogy a szkeptikus nézőpontok is jobban érdeklik a felhasználókat, az éghajlatváltozás tagadására való keresések száma 70 százalékkal gyarapodott tavalyhoz képest.

Több ebből Odajött hozzám egy kislány, és egy percen keresztül szorítva ölelt magához – így segítik a magyar civilek az ukrán menekült gyerekeket Tibor Dávid: A fel nem használt energia a válság után is luxus lesz

Covid, adatvédelem

A klímaváltozás mellett nagyot mentek még a járvánnyal kapcsolatos keresések – „hány napig tart a covid”, „covid tünetek 2022”, „covid gyógyulási idő”, „covid lappangási idő”, „covid meddig fertőz”.

A cég szerint emellett a felhasználói fiókok védelmével, megerősítésével kapcsolatos témakörök is népszerűbbek lettek – „jelszó”, „véletlenszerű jelszógenerátor”, „egyszeri jelszó”, „adatvédelem”.

The post A Google-keresésekből is látszik, mi aggasztja nagyon a magyarokat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés