:
Breaking News

Mozizni sem fogunk tudni a rezsiárak miatt?

Nem csak a kasszasikerek hiánya, az emelkedő rezsiárak is súlyos terhet rónak a kisebb mozikra és multiplexekre egyaránt.

Súlyos problémák jelentkezhetnek a mozikat üzemeltető cégeknél az energiaválságnak köszönhetően, ami következményként akár a nyitvatartási idő korlátozását, vagy a vetítőgépek teljes leállítását is hozhatja magával. A G7 kérdéseire az iparági szereplők elmondták:

ha nem is egyforma mértékben, de minden mozinak nagy teher lesz a következő időszak.

A kisebb mozik akár borulhatnak is, a legnagyobb gondban az önkormányzati fenntartású létesítmények lehetnek – jegy- és büfébevételeik nagy részét ugyanis elvihetik a megemelkedett költségek, ami az önkormányzatoknak is komoly fejtörést okoz.

Több ebből Mozizni sem fogunk tudni a rezsiárak miatt? Mészáros tevebizniszébe is beszállt a nej

A G7 több szereplőt is megkérdezett, így áll most a mozik helyzete:

A Corvint és öt fővárosi művészmozit üzemeltető Budapest Film Zrt.-nél nyolcszorosára nőtt az áram, jóval nagyobb mértékben pedig a gáz ára, így átlagban tízszer többet kell költeniük az energiára. Az üzemeltetőnek azonban még év végéig kedvezőbb áron van szerződése a közműszolgáltatókkal, ezt követően azonban a teljes jegybevételt kiradírozhatja az áremelkedés.Egy ózdi mozi tulajdonosa, Tóth Dániel nyilatkozata szerint náluk már a bevétel felét elviszi az áram árának növekedése. A kisvárdai miniplex Szabolcs Cinema Kft. tulajdonosa, Iván László szerint is változtatni kell a működésükön az energiaárak növekedésének köszönhetően.A Cinema Cityt működtető I.T. Magyar Cinema Kft.-nél Buda Andrea PR igazgató szerint is képlékeny, hogyan fogják kezelni a helyzetet, a szeptembertől érvényes őszi nyitvatartás bevezetése után még nem döntöttek további intézkedésről.

A mozik helyzetét továbbá az sem segíti, hogy bevételeik 2018-hoz és 2019-hez képest jelentősen megcsappantak, a látogatottság még nyáron sem állt vissza a járvány előtti szintre. így az áremelés nem túl reális forgatókönyv.

The post Mozizni sem fogunk tudni a rezsiárak miatt? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés