:

Velük kivételez az MVM

Az MVM jól bánik Debrecennel: a lakossági piaci árnál alig többet kér el a várostól a fölgázért.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. mindössze nettó 798 forintos köbméterenkénti áron szállíthat földgázt Debrecen városának, miközben a földgáz lakossági piaci ára 747 forint köbméterenként. Más városok nem ilyen szerencsések, máshol 2-3-szor ennyit kérnek.

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő A.K.S.D. Városgazdálkodási Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben – szúrta ki a Napi.hu.

Több ebből Így veszi be Orbán Viktor a közösségi médiát Meglepő húzással spórolna áramot ez az európai ország

A 2023. évi földgáz beszerzés 227 516 köbméterre szól (ennél 20 százalékkal lehet több) és nettó 181 millió 647 ezer forintba kerül. Így az egy köbméterre jutó ár 798 forint.

A részletes követelményeket nem a közlemény, hanem az ajánlati dokumentáció tartalmazza.

Más települések nem ilyen szerencsések

Az állami MVM a nem fideszes vezetésű Szentendrének a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres, köbméterenként 103 forint helyett 1801 forintos árajánlatot tett gázszállításra, amikor a helyi képviselők ezt nem fogadták el, az MVM 2644 forintos árat ajánlott.

Az MVM Next Zrt. szállíthatja a földgázt az Alkotmánybíróságnak, nettó 170 millió forintért. A becsült ellenérték 80 millió forint volt. A szerződés alapján 1 köbméter gáz piaci áron nettó 1276 forintba kerül.

Borítókép: Debrecen városa / Facebook

The post Velük kivételez az MVM appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés