:

Fontos döntést hozott az Európa Tanács Magyarország ellen

Fontos döntést hozott az Európa Tanács Magyarország ellen

Megfigyelési eljárást indított az Európa Tanács Magyarország ellen.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése megszavazta, hogy teljes körű megfigyelési eljárás alá vonják Magyarországot a jogállamisági problémák miatt, írja a Telex. Jelenleg 10 országban zajlik hasonló megfigyelési folyamat, nagy részük nem EU-ország, csak a Tanács tagja.

A Tanács az alábbi felmerült problémákkal indokolt a döntését:

a kétharmados törvények túl széles körű alkalmazása,az egyenlő esélyeket csökkentő választási törvények,az igazságszoltáltatás, média függetlenségének csorbítása,a 2020 óta folyamatosan érvényben lévő veszélyhelyzet.

Az intézkedésnek megfelelően a Tanács szakértői rendszeresen Magyarországra fognak látogatni, hogy együttműködjenek az itthoni hatóságokkal és értékeljék az Európa Tanács felé tett kötelezettségvállalásaik tiszteletben tartását.

Több ebből Fontos döntést hozott az Európa Tanács Magyarország ellen Rémálomszinten a forint, vészesen közel egy újabb mélypont

A Fidesz reakciója szerint ez politikai boszorkányüldözés, a „nemzetközi baloldal” valótlanságok alapján támadja Magyarországot, aminek oka, hogy „a kormány sikeres, kereszténydemokrata politikát folytat, nem enged az illegális migráció kérdésében és a szankciók felülvizsgálatát követeli”.

Címlapunkról ajánljuk:

Ha ez így megy tovább, a tandíj bevezeti saját magát – a tanári pálya ellehetetlenüléséről

The post Fontos döntést hozott az Európa Tanács Magyarország ellen appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés