:

Tízből hét magyar veszélyben lehet a böngészője miatt

Tízből hét magyar veszélyben lehet a böngészője miatt

A Google Chrome a világ legnépszerűbb böngészője, amely a StatCounter statisztikai cég adatai szerint globálisan 65,7 százalékos részesedéssel bír. Magyarországon még ennél is többen, az internetezők 71 százaléka használja ezt, annak ellenére, hogy időről időre felbukkan néhány olyan hír, amelyek szerint frissíteni kell a szoftvert a biztonsági rések miatt – írja a hvg.

Az Atlas VPN elemzése szerint csak idén 303 sebezhetőséget találtak a Chrome böngészőben, amelyek közül hat volt nulladik napi sebezhetőség. Ez olyan fenyegetést jelöl, amit a hackerek már aktívan kihasználnak, a szoftver gyártója viszont még nem is tud róla. A legutóbbit szeptemberben fedezték fel kiberbiztonsági szakértők, ezért érdemes a legfrissebb verzióra váltani, ha még nem tette meg.

Az összehasonlítás szerint 2022. január 1-je és október 5-e között a második helyen végzett Mozilla Firefoxnál kevesebb mint fele annyi, 117 biztonsági rést tártak fel a szakemberek. A Microsoft Edge-nél 103, a Safarinál pedig 26 ez a szám. A lista alapján tehát úgy tűnik, az Apple-hoz köthető termék biztonsági téren lekörözte a Microsoft és a Google termékeit.

Lányi Örs további cikkei Ezek az alkalmazások merítik legjobban a mobiljátMég könnyebb lesz a keresés a YouTube-onElképesztő mennyiségű Facebook és Instagram fiókot törtek fel idén

The post Tízből hét magyar veszélyben lehet a böngészője miatt first appeared on 24.hu.