:

Magyar edtech cég talált ki tananyagot a klímaváltozás oktatására

Magyar edtech cég talált ki tananyagot a klímaváltozás oktatására

Európa egyik legfontosabb oktatási kiállításán, a hollandiai EDUtech Europe expón mutatkozott be először az innovatív hazai tananyagfejlesztő cég, a Maker’s Red Box Global Warning – Klímaexpedíció a Föld körül nevű hiánypótló alkotópedagógia tananyaga.

„Magyarországon a diákok sokkal érdeklődőbbek a klímaváltozás és a környezetvédelem iránt, mint szüleik, de kevésnek érzik, amennyi információt az oktatási rendszeren keresztül kapnak. Ezért sokszor egyéb, ellenőrizetlen vagy akár hamis, összeesküvéselméletre épülő forrásból pótolják kíváncsiságukat, ami nemcsak eltorzítja a valóságról alkotott képüket, de sokszor tehetetlennek is érzik magukat a racionálisan megfoghatatlan magyarázatok miatt” – mondja Horváth Ádám, a Maker’s Red Box oktatási és módszertani vezetője.

Míg a diákok részéről nagy az igény a környezettudatosságot érintő, a jövőjüket meghatározó információkra, a nehézséget az jelenti, hogy a pedagógusok kevésbé vannak erre felkészülve. „Ráadásul a téma nagyon komplex, sok az ismeretlen, elvont fogalom, a közösségi médiában pedig sorjáznak az egymásnak ellentmondó információk” – teszi hozzá a szakértő.

Napi címlap G. Tóth Ilda 16 perc olvasás
Stresszmentes tanulással rúgja be a kaput a magyar cég – a példa a videójátékok világa
Üzlet Melis Dóra 6 perc olvasás
Fontos nemzetközi edtech listán választották a legígéretesebb európai startupok közé a Bookr Kidst és a Codecoolt
Legyél jobb! Unyatyinszki György 4 perc olvasás
Magyar céget díjazott a Google, megkérdeztük, mit tudnak, amit más nem

A Maker’s Red Box alkotópedagógia tananyaga, a Global Warning egy innovatív alkotópedagógiai tananyag, amely nemcsak a klímaváltozást teszi érthetőbbé, de segít az azzal kapcsolatos hamis és igaz hírek közötti eligazodásban is, felvértezve a tanulókat a tudományos megközelítésre és a közös, együttműködésre épülő munkára, amelyek elengedhetetlenek a pályaválasztásnál.

Az oktatási startup fejlesztései a történetmesélés erejével motiválják a gyerekeket arra, hogy valós életből vett problémákat oldjanak meg.

A Global Warning a Maker‘s Red Box negyedik saját fejlesztésű tananyaga, a cég termékeit már tizennégy országban használják. Az innovatív módszertanra épülő oktatási programot több nemzetközi oktatási díjra jelölték, legutóbb idén szeptemberben a GESS Education-re. Augusztusban zárult az a projektjük, amelynek köszönhetően közel négyszáz gyermekotthonban élő gyerek építhette meg a jövő városát a Google.org támogatásával.

Október 5-6-án Amszterdamban, az EDUtech kiállításon a Maker’s Red Box mellett Magyarországról részt vett a Bookr Kids, egy iparágvezető digitális kiadó, amely úttörő szerepet játszik az interaktív olvasáson alapuló edutainment eszközök kifejlesztésében, segítve a gyermekeket az anyanyelvi és idegen nyelvi készségek fejlesztésében. Magyarországot képviselte továbbá a 3D nyomtatókat gyártó Craftbot, valamint a készségek és képességek feltárását támogató eszköz, a PractiKid & PractiWork.

The post Magyar edtech cég talált ki tananyagot a klímaváltozás oktatására appeared first on Forbes.hu.