:
Breaking News

Triplájára nő a rezsi Budapest egyik legnagyobb könyvtárában, így válaszolnak a kihívásra

Visszavágják a nyitvatartást, és csak 20 fokra fűtenek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

310 millió forinttal, az eddigi 140 millióról 450 millióra nő a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár rezsije, ezért csökkentett nyitvatartással lesz elérhető a hálózat szolgáltatása, az olvasótermeket pedig 20 fokra fűtik fel, ha nem tudják növelni a fenntartási támogatást, írja a G7. A budapesti önkormányzat által fenntartott könyvtárhálózad közüzemi díjai jövőre megháromszorozódnak, teljes évi költségvetésük 10 százalékát is elérhetik.

„Abban bízunk, hogy a főváros biztosítja a működés feltételeit. Saját bevételből soha nem lesz annyi, hogy ezt az összeget előteremtsük. Lehet emelni a beiratkozási díjat, késedelmi díjat, ezeket tervezzük is, de egy közkönyvtár használata nem drágulhat egy bizonyos szint fölé” – nyilatkozta Fodor Péter, a könyvtár főigazgatója a lapnak. 

Több ebből Triplájára nő a rezsi Budapest egyik legnagyobb könyvtárában, így válaszolnak a kihívásra Orbán: a törpe vetett ki szankciót az óriásra

Fodor szerint egy fok különbség havonta akár százezres nagyságrendű különbséget okoz a kiadásokban.

A 49 helyen működő fővárosi közkönyvtár-hálózat Budapest legnagyobb közművelődési szolgáltatása, éves költségvetése 3,2 milliárd forint. Ebből az önkormányzat 85 százalékot áll, a saját bevétel nagyjából félmilliárd forint.

The post Triplájára nő a rezsi Budapest egyik legnagyobb könyvtárában, így válaszolnak a kihívásra appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés