:

Ha az OTP-nél bankol, erre nagyon figyeljen!

Ha az OTP-nél bankol, erre nagyon figyeljen!

Hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat a banki ügyfelektől az adathalász bűnözők, jelezte lapunknak az OTP vállalati kommunikációs vezetője.

Az ügyfeleket hamis találatokkal az OTP Bankéra megtévesztően hasonló oldalakra terelik, ahol az érintettek maguk írják be banki adataikat, amelyekkel a bűnözők később visszaélhetnek. A vállalat közlése szerint ez úgy védhető ki a legkönnyeben, hogyha a felhasználó a bank ismert oldalát írja be a böngészőbe, nem pedig keresőoldalról próbálja azt elérni, ahol a találatok között fizetett hirdetésként gyakran áloldalak jelennek meg.

A csalási módszer több bank ügyfeleit is érinti, tehát a csalók nem csupán az OTP InternetBank belépési oldalát másolták le. 

Néhány egyszerű lépéssel azonban könnyedén elkerülhetők a kellemetlen meglepetések. Mielőtt bejelentkeznek az internetbankba, győződjenek meg arról, hogy valóban az OTP Bank oldalán vannak. Ehhez érdemes megtekinteni a böngésző címsávjában lévő honlap címet, és ha az nem a megszokott eredményt adja, bizonyára hamis oldalra kerültek. A szolgáltatás belépés oldalán, a címsorban megjelenő lakat ikonra kattintva arról is meggyőződhetnek, hogy a biztonsági tanúsítvány szerint valóban az OTP Bank adta ki az oldalt. Ha más jelenik meg, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot.

Lányi Örs további cikkei Podcast készült a tizenegy éve elhunyt Steve Jobs-zalElon Musk oroszbarát béketervet hirdetett, majd leállította a Starlinket az ukrán frontonKisgéppel repülte át Amerikát egy vak nő

The post Ha az OTP-nél bankol, erre nagyon figyeljen! first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés