:

Újabb céget fal fel a Jászai-féle 4ig

A Jászai Gellért-féle 4ig újabb cégért, az INNObyte Informatikai Zrt.-ért jelentkezett be. Célja, hogy eddigi 70 százalékos többségi tulajdonosból 100 százalékos tulajdonossá váljon. Az adásvételi szerződések zárása jelenleg folyamatban van.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett pénteki tájékoztatás szerint a 4ig Nyrt.  100 százalékos tulajdonrészt kíván megszerezni az INNObyte Zrt-ben, a tranzakció zajlik.

A 4ig már 2020 őszén felvásárolta a cég 70 százalékát, erről mi is írtunk.  Egy szoftverfejlesztő cégről van szó, amelynek megrendelései elsősorban a telekommunikáció, az autóipar, az egészségügy, az agrárinformatika, közigazgatás, pénzügyi és banki informatika szegmenseiből, valamint az egyházidigitalizáció területéről származnak. A társaság elsősorban piaci megrendelők – kis- és középvállalatok, illetve nagyvállalatok – igényeit szolgálja ki.

Több ebből 400 milliárdos adósságheggyel fut neki a Vodafone felvásárlásának a 4ig Kiderült, mikor válthat nevet a Vodafone

Legutóbb pedig – alig egy hete – a Szalay-Bobrovniczky-féle médiacég, a Honeycomb csoport többségi, 75 százalékos részét is megszerezte.

A 4ig a 49. leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozik. A tőzsdén jegyzett és állami megrendelésekkel jócskán ellátott csoport lendületesen terjeszkedett az elmúlt években, és mint nyáron kiderült, az állammal együtt fogja felvásárolni a Vodafone Magyarországot (a 4ig lesz az 51 százalékos tulajdonos, a Yettelben is érdekelt állam pedig a 49 százalékos pakett tulajdonosa, ha összejön az üzlet).

Második negyedéves jelentése szerint a 4ig több mint 400 milliárd forintnyi adósságot görget maga előtt, és ebben még nincs is benne a Vodafone-üzlet.

Borítókép: Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

The post Újabb céget fal fel a Jászai-féle 4ig appeared first on Forbes.hu.