:
Breaking News

Melyik a legjobb ár-érték arányú öltönyóra? A japán Orient termékeit teszteltük

Melyik a legjobb ár-érték arányú öltönyóra? A japán Orient termékeit teszteltük

A japán Orient órái mindig az alsó árkategóriába tartoztak. Az Orient Star, a házon belüli prémium-szakasz készítette a középkategóriás darabokat – legalábbis az árcédula szerint, ugyanis az Orient minden szegmensben egy fokkal jobb órákat gyártott, mint amennyiért kínálta őket. Ennek látjuk egyre ékesebb példáit az Orient Star részéről a Basic Date és az Avant-Garde modellcsaládokkal, az Orient búvár fronton a Mako és Ray, elegáns fronton pedig a mindent vivő Bambino kollekcióval. 

A lelkesedésem oka nagyon egyszerű. Azok, akik a klasszikusabb, egyszerűbb formákat és a visszafogottságot kedvelik, sokszor választanak bőrszíjas, kerek, letisztult karórát. Ezt a dizájnt hívjuk általában öltönyórának, mivel ezek passzolnak leginkább az elegáns viseletekhez. Nincs felesleges extra funkció, nincs csillogó fémszíj, csakis az egyszerűség. 

A Bambino széria ebben a szegmensben hozta el a tökéletes ár-érték arányú darabot azáltal, hogy már nem csak 40,5-, valamint 42 milliméteres változatokban érhető el, hanem megérkezett a 38 milliméteres modell is. 

+ 1 kép a galériában + 1 kép a galériában A legjobb ár-érték arányú öltönyórák (4 kép)

Az öltönyórák jellemzője az arányaiban nagy számlap és keskeny ráma az üveg körül. Ez optikailag mindig nagyobb hatást kelt, mint mondjuk egy búvár óra esetében a kis számlap, vastag lünetta és vaskos tok, ezért is kisebbek általában öltönyórák pár milliméterrel a sportosabb daraboknál. A 40,5 és 42 milliméter viszont inkább a vastagabb vagy szélesebb csuklóra passzolt, a 38-asról viszont elmondhatjuk, hogy minden méreten jól áll. 

A tokforma klasszikus, az ívek és élek nincsenek túlbonyolítva, minden az egyszerűséget követi. Az extra domború ásványi üveg szemből is látványos,

oldalról viszont egészen szokatlan látványt nyújt, mintha az üvegen belül lenne egy másik üveg.

Ahhoz, hogy egy ilyen ívű kristály kerülhessen az órára, a számlap és azon az indexek és a mutatók is finoman hajlítottak, ami szintén oldalról nyújt érdekes látványt. 

A szerkezet nem különleges, de ebben a kategóriában nem is ezt várjuk. Automata felhúzású, tehát ahogy az óra mozog, úgy húzza fel magát egy röpsúly (rotor) segítségével. Járástartaléka 40 óra. Ha kihúzzuk a koronát, azzal a másodpercmutatót is megállítjuk, emellett koronáról is felhúzhatjuk, mint egy klasszikus kézihúzós darabot. 

Egyelőre négyféle számlappal érhető el, fekete, ezüst, fehér és törtfehér színben, 115.000 forintos áron. Letisztult forma, kiváló méret, egyszerű szerkezet és kategóriájának megfelelő bőrszíj teszi közel tökéletes mindennapos órává a Bambinot. 

The post Melyik a legjobb ár-érték arányú öltönyóra? A japán Orient termékeit teszteltük appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés