:

A legnagyobb kínai banktól vesz fel gigahitelt az MVM

A kínai ICBC óriásbank ausztriai leányvállalatától vesz fel hitelt az MVM, a pénz hozzájárul a Magyarország biztonságos energiaellátásához szükséges források további bővítéséhez.

Az MVM Zrt. és a kínai háttérű ICBC Austria 250 millió euró (több mint 103 milliárd forint) összegű, általános vállalatfinanszírozás célú, közép-lejáratú hitelkeretszerződést írt alá, ezzel az MVM-csoport újabb lépést tett pénzügyi stabilitásának fenntartásáért – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

A közleményben azt írják, hogy a hitelkeretszerződést az MVM-csoport pénzügyi stabilitásának fenntartásának érdekében kötötték még, hogy így garantálják az energiaellátás biztonságát.

Az ICBC eszközállománya és piaci tőkeértéke alapján Kína és egyben a világ legnagyobb pénzintézete.

Több ebből Parragh kontra MNB: a kamara elnöke szerint ebből nagy baj lehet Óriásit ugrott a forint az MNB döntésére

Fazekas László, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese szerint az aláírt finanszírozási szerződés hozzájárul Magyarország biztonságos energiaellátásához szükséges források további bővítéséhez, és lehetőséget ad a csoport pénzügyi stabilitásának további erősítésére. Egyúttal alátámasztja a hitelpiacoknak az MVM-csoport hosszú távú kilátásaiba vetett bizalmát.

Az MVM Magyarország villamosenergia-termelésének 70 százalékát biztosítja. A felek további üzleti lehetőségekről is tárgyalásokat folytatnak, amikkel tovább tudják együttműködésüket erősíteni, illetve bővíteni közép- és hosszú távon – jelezték.

Borítókép: Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója beszédet mond az 52. Nemzetközi Gázkonferencia megnyitóján Siófokon, a Hotel Azúrban 2022. szeptember 27-én. MTI/Vasvári Tamás

The post A legnagyobb kínai banktól vesz fel gigahitelt az MVM appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés