:
Breaking News

Trumpról készített a Washington Postnak címlapot a magyar művész

Trumpról készített a Washington Postnak címlapot a magyar művész

14 éve él Berlinben Szauder Dávid, most viszont hazajött, hogy a következő évben az Európa Kulturális Fővárosa-projekt tanácsadójaként dolgozzon. Mindeközben a napokban az ő illusztrációjával jelent meg a Washington Post különszáma, ami Donald Trump volt amerikai elnök esélyeit vizsgálja a 2024-es választások kapcsán. 

Forbes.hu: Honnan jött a Washington Post felkérése? 

Szauder Dávid: A Failed Memories című, szürreális portrékat felvonultató szériám viszonylag sikeresnek bizonyult, kiállították 2013-ban a párizsi Pompidou Központban is, valamint hasonló témájú könyvborítókon is dolgoztam régebben. Ezek eljutottak aztán egy szélesebb réteghez, jött mindenféle megkeresés, köztük olyan is, akik egy másfajta közegbe szerették volna átültetni a portrékat. Így került képbe a Washington Post. 

A különszám azzal foglalkozik, hogy Trump elindul-e a következő választásokon és ha igen, milyen esélyekkel zárulhat a jövőbeli kampánya. Volt már korábban is Trump-alapú animációm, ott az egykori elnököt 2060-ban egy klónozott hadsereggel a nyomában ábrázoltam. Valószínűleg ezt is látták. 

Könnyű volt igent mondani a felkérésre, bár ezelőtt nem készítettem közéleti témájú újságnak címlapot, ez egy igazán különleges műfaj.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában