:

Íme, a közelgő katari foci vb detoxikálója

Íme, a közelgő katari foci vb detoxikálója

Katar gőzerővel készül a november 20-án rajtoló labdarúgó-világbajnokságra, a szervezők kijózanodásra alkalmas helyeket is biztosítanak az ittas drukkerek számára. A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben muszlim vallásúak vannak többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást.

Nasszer al-Hater, az előkészületekért és a lebonyolításért felelős testület vezetője az MTI beszámolója szerint azt mondta, vigyázni fognak azokra, akik túlzásba vitték az alkoholfogyasztást. 

Vannak arra vonatkozó tervek, hogy az emberek hol tudnak majd kijózanodni, amennyiben túl sokat ittak.”

Hozzátette: jó ötletnek tartja, hogy ilyen esetben biztonságban tudják ezeket a drukkereket, akik így nem jelentenek veszélyt önmagukra vagy másokra.

Üzlet Bagi László 20 perc olvasás
Mit mond a tudomány: van-e igazság a csúcsfutballban? Interjú
Üzlet Zsiborás Gergő 2 perc olvasás
Kihirdették: ezekben a csodálatos stadionokban lesznek a vb-meccsek Amerikában
Pénz Forbes 4 perc olvasás
Európai foci: csúcson a fizetések, pedig bő 10 év nem látott visszaesést hozott a covid
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
A stadionokat is elérte a rezsikrízis, újabb aréna zár be

Nem lehet csak úgy meccs alatt sört venni

Az, hogy egy olyan ország rendezi a vb-t, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást, eddig ismeretlen kihívást jelent a szervezőknek, hiszen a nemzetközi szövetség, így a vb egyik fő támogatója egy sör világmárka, a sportági eseményeken pedig az a jellemző, hogy a szurkolók jelentős része fogyaszt alkoholt.

A katari vb-n a mérkőzések előtt három órával kezdődik és utána egy óráig tart az italárusítás a belépőjeggyel rendelkező drukkerek számára,

a meccsek alatt viszont nem lesz lehetőség sörvásárlásra, közölték korábban.

Sok a kritika

Katart számos kritika érte a stadionépítések miatt: a vb-re nyolc arénát építettek (=növesztettek ki a sivatagból), ennek során több ezer vendégmunkás halt meg a rossz munkakörülmények miatt. A hivatalosan közölt adatok szerint ennél jóval kevesebb áldozat volt, és csak a balesetek töredékét minősítették munkahelyi balesetnek.

Nemrég Éric Cantona, a francia válogatott és a Manchester United korábbi csatára azt mondta: „ahogy a stadionépítésekben részt vevő munkásokkal bántak, szörnyűséges. Emberek ezrei haltak meg, erre fel a világbajnokságot fogjuk ünnepelni. Én személy szerint nem is fogom nézni.” Világszerte több mint egymillió ember írta már alá azt a petíciót, amelyben egyebek közt tiltakozásképpen vállalja, hogy nem néz meg egyetlen percet sem a sporteseményből. 

The post Íme, a közelgő katari foci vb detoxikálója appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés