:
Breaking News

Kanye West saját közösségi oldalt vesz, miután mindenhonnan kitiltották

Kanye West saját közösségi oldalt vesz, miután mindenhonnan kitiltották

Kanye West az elmúlt napokban több hónapos kihagyás után visszatért a közösségi médiába, amelyben nem volt sok köszönet: több, zsidókkal kapcsolatos összeesküvés-elmélet megosztása után a Twitter- és Instagram-fiókját is blokkolták. Az elmúlt időszakban szélsőséges nyilatkozatokat tévő rapper úgy tűnik, az ilyen fiaskók elkerülése végett saját közösségi médium megvásárlásán gondolkozik, ugyanis ajánlatott telt a Parler közösségi médium megvásárlására – írja a CNBC.

Egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények ellentmondásosnak számítanak, meg kell győződnünk arról, hogy jogunk van szabadon kifejezni magunkat

– jelentette ki West, a Parler által kiadott nyilatkozatában. A magára Ye-ként hivatkozó, 24-szeres Grammy-díjas előadó nettó vagyona 2 milliárd dollár körül mozog, amivel napjaink egyik leggazdagabb zenészének mondhatja magát. Vagyonának jelentős részét Yeezy tornacipőmárkájából és a Gap-pel való együttműködésből szerezte. Szélsőséges kijelentései miatt előbbit éppen vizsgálja a márka, utóbbit pedig már fel is bontották.

Kapcsolódó Nem bír leállni a zsidózással Kanye West A Twitteren is tiltást kapott a rapper.

A Parler Donald Trump elnöksége alatt, 2018-ban jelent meg, mint jobboldali-barát platform, amellyel a volt elnök támogatói a Twitter és más közösségi médiumok igazságtalan bánásmódjára akarták felhívni a figyelmet. A platformnak jelentős szerepe lehetett a 2021. január 6-i, a Capitolium épületénél történt zavargások szervezésében is, amely többek közt az Apple-t és a Google-t is arra késztette, hogy törölje az appot az online áruházából. Később aztán mindkét platformon visszakerült a letölthető alkalmazások közé.

Lányi Örs további cikkei Megvan, kik profitálhatnak a Vodafone Magyarország eladásábólElmaradhat idén a Black Friday2030-ra elkészülhet a rák elleni vakcina

The post Kanye West saját közösségi oldalt vesz, miután mindenhonnan kitiltották first appeared on 24.hu.