:

Rábólintott a GVH: Pintér Sándor volt üzlettársaihoz kerül az állami cég, amiben Mészáros is érdekelt

Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége a Magyar Posta pénzszállító vállalkozására csapott le, így mostantól ők lesznek majd a tulajdonosai a nyugdíjakat és a sárga csekkes pénzeket szállító cégnek.

Július végén jelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felé Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., hogy bekebelezné a Magyar Posta pénzszállító vállalkozását. A cég jelenleg felerészt a magyar állam, felerészt pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Takarékbank tulajdonában van.

A GVH idáig vizsgálta az ügyet, hétfőn azonban megjelent az erről szóló határozata, ami azt írja, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vállalkozásnak az MPT Security Magyar Posta Takarék Biztonsági és Logisztikai Zrt. feletti közvetlen egyedüli irányítás megszerzésével megvalósuló összefonódása

„nem csökkenti jelentős mértékben” a versenyt az érintett piacokon.

A bejelentés idején a Civil Zrt. az összefonódást azzal indokolta, hogy az eddigi profiljába nem tartozó készpénzlogisztikai tevékenységet (pénzfeldolgozás, ATM üzemeltetés, ügyfélkészpénz-gazdálkodás, trezorálás, MABISZ előírás szerinti pénzszállítás) biztosítsa, valamint növelje az eredményességét.

A Civil Zrt. Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában volt, amíg ki nem nevezték (2003 és 2010 között volt közvetlen irányítást biztosító részesedése). A cég tulajdonosa ma a Prostasia Zrt., ami jelenleg Dr. Tölgyesi Vilmos és Szabó Péter tulajdonában van, utóbbi ma is Pintér Sándor bizalmasaként ismert. Az igazgatóság elnöke, Tasnádi László szintén közel áll a belügyminiszter köreihez, Pintér rendészeti államtitkára volt 2016 végéig.

The post Rábólintott a GVH: Pintér Sándor volt üzlettársaihoz kerül az állami cég, amiben Mészáros is érdekelt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés