:
Breaking News

Neked is olyan jó hétfőd volt, mint a forintnak?

Neked is olyan jó hétfőd volt, mint a forintnak?

A forint még mindig örül a jegybanki döntéseknek.

A jegybank múlt hét pénteki döntése és a hétfő reggeli rajt óta még tovább erősödött a forint a főbb devizákkal szemben.

A délutáni órákban 412 felé tart az euróárfolyam, napon belül belül 1,1 százalék körüli erősödésnél.A dollárral szemben is erősödés tapasztalható, itt e pillanatban 420-szal kezdődik az árfolyam. EURHUF az elmúlt öt napban. Forrás és ábra: Google Finance

A jegybank múlt pénteken jelentette be, hogy ismét 18 százalékos kamat mellett hirdeti meg új, egynapos betéti gyorstenderét. Eközben az egyhetes betéti eszköz meghirdetése az újabb döntésig szünetel.

A múlt héten 430-on túli szintekről kellett visszajönnie a forintnak az euróval szemben, miután sorra döntötte az újabb negatív csúcsokat. A jegybanki döntések óta tart az erősödés, arról ma reggeli cikkünkben írtunk, hogy utoljára 2009-ben láthattunk hasonló mértékű százalékos változást.

Az már más kérdés, hogy jegybanki oldalról megérte-e a mentőakció. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a döntések után úgy nyilatkozott, a hitelpiac kiszáradását, a beruházások visszaesését, vállalatok ezreinek a csődjét és a munkanélküliség növekedését hozza el a jegybank váratlan lépése.

The post Neked is olyan jó hétfőd volt, mint a forintnak? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés