:

Hihetetlen, mennyit fizettek ezért a 15 éves iPhone-ért

Hihetetlen, mennyit fizettek ezért a 15 éves iPhone-ért

39 339 dollárért, vagyis több mint 16,5 millió forintért kelt el egy bontatlan, gyári csomagolásban tárolt első szériás iPhone készülék – írja a Gizmodo. Az LCG Auctions oldalán meghirdetett 15 éves, 8 GB tárhellyel felszerelt készülék megjelenésekor 599 dollárért került forgalomba.

Ez, az inflációt is beleszámolva ma nagyjából 860 dollárt jelentene, ám végül ennek több mint 45-szörösért talált gazdára a mobil.

A licit az utolsó napra pörgött fel igazán. Vasárnapra fordulva még csak 10 446 dollár (4,4 millió forint) volt a legmagasabb összeg, az utolsó pillanatokban azonban felpörgött az aktivitás, és jelentősen megemelkedett az ár a zárás előtt. Végül annyit fizettek a telefonért, mint egy vadiúj, jól felszerelt autóért. A gyárilag lezárt, első kiadású példány a leírás szerint természetesen kivételes állapotban van. Gyakorlatilag hibátlan a csomagolás felülete, a gyári pecsét tiszta, és még a varratok részletei is megfelelők.

Kapcsolódó Ma 15 éve, hogy az Apple megreformálta a mobiltelefonokat 2007-ben ezen a napon jelent meg a nagybetűs iPhone, ami megváltoztatta a mobiltelefonpiacot.

És hogy mi a legfőbb különbség egy 2007-es és egy 2022-ben megvásárolható iPhone között? Az egyik, hogy ekkor még nem volt AppStore, így a telefonhoz eredetileg mellékelt alkalmazásokat lehetett csak használni. Fontos különbség még, hogy a 2007-es mobil 8 GB-os tárhelye ma már közelebb van az iPhone-ok RAM-jának méretéhez: az új iPhone 14 modellek 6 GB-os háttértárral, és minimum 128 GB belső tárhellyel kerülnek a felhasználókhoz. Emellett GPS-meghatározás sem volt, és persze rengeteg funkciót készített a gyártó a készülékhez.

Lányi Örs további cikkei Erre vigyázzon, ha nem akarja, hogy feltörjék a Facebookját!Hatalmas robbanás történt a világűrbenKanye West saját közösségi oldalt vesz, miután mindenhonnan kitiltották

The post Hihetetlen, mennyit fizettek ezért a 15 éves iPhone-ért first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés