:

Bekeményít az Airbnb, 60 országban vezet be zajriasztást

A Minut zajriasztókat az Airbnb üzenetküldő szolgáltatásába építik be.

Több mint 60 országban ad ingyen zajérzékelőt az Airbnb a házigazdáknak, írja a cég sajtóközleménye. Az Airbnb a Minut nevű svéd techcéggel fogott össze a zajszint csökkentése (vagy legalábbis tudatosítása) érdekében.

A közlemény azt írja, az ingyenes zajérzékelők kihelyezésének célja, hogy megelőzzék az zajjal kapcsolatosan felmerülő esetleges problémákat, miközben a vendégek személyiségi jogát is védik.

A Minut zajriasztókat az Airbnb üzenetküldő szolgáltatásába építik be.

A zajérzékelők három hónapig lesznek ingyenesek, az Airbnb közleménye legalábbis azt írja, három hónapig nem lesz előfizetési díj a Minut zajfigyelő szolgáltatására.

Mi az, ami már túl hangos?

A sajtóközlemény nem tér ki a hangerővel kapcsolatos részletekre, az Airbnb prágai pilotjának egyik aloldala viszont leírja, mit jelent, ha túl hangos Airbnb-zők vagyunk, és mi történik ekkor.

Mint írják, a barátokkal való beszélgetés vagy a kellemes zene lejátszása még nem probléma, ha viszont a zajszint hosszabb ideig (legalább 5 percig) túllépi a küszöbértéket,

a Minut felveszi veled a kapcsolatot sms-ben vagy automatizált hívásban.

A küszöb feletti zajszint hangos zenét vagy olyan partit jelez, ami minden bizonnyal zavarja a szomszédokat.

A Minut azt javasolja, hogy a hostok a küszöböt nappal 75, éjszaka pedig 70 decibelre állítsák be. Összehasonlításképp: a suttogás körülbelül 30, a normál beszélgetés 60, a városi közlekedés zaja (autóban ülve) 80-85 decibel.

The post Bekeményít az Airbnb, 60 országban vezet be zajriasztást appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés