:

Az MCC és Sarka Kata férjének vállalkozása is szakított a Szerencsejáték-pénzekből

Publikálta a legfrissebb szponzori listát a Szerencsejáték.

A Mathias Corvinus Collégium és Sarka Kata férjének vállalkozása is milliós szponzorpénzt kapott a Szerencsejáték Zrt.-től, írja a hvg.hu.

Az elmúlt hónapban az állami Szerencsejáték Zrt. 70 millió forintot költött szponzorpénzekre, ennek nagyobb része ment kormányközeli cégekhez, kisebb része pedig a kultúra támogatására. A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (a zrt. szponzorpénzeit osztó leányvállalat) eddig hónapokig várt a támogatási lista közzétételével, a szeptemberi listát azonban már október közepén publikálta. Ebből lehet tudni, melyik négy szervezet osztozhatott a 70 milliós kereten:

Netrise Hungary Kft. 40 millió Ft+ÁfaMathias Corvinus Collegium 5 millió Ft+ÁfaMagyar Állami Operaház 20 millió Ft+ÁfaHerald Europa Kft. 5 millió Ft+Áfa

A Netrise Hungary Kft. az egyik leglátogatottabb magyar női portál, a femcafe.hu kiadója. Tulajdonosa Bessenyei István, aki 2017-ben tűnt fel Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel köreiben, később pedig Sarka Kata férje lett. A cégbe Bessenyei 2017-ben szállt be.

A mostani 70 milliós összeg eltörpül az eddigi hónapok szponzorációs összegeihez képest. Májustól augusztusig, 4 hónap alatt több mint 1 milliárd forint ment el szponzortámogatásokra, amiből jutott többek között Szijjártó Péter külügyminiszter sógorának érdekeltségének és Havasi Balázs zongorista vállalkozásának is, emlékeztet a hvg.hu.

The post Az MCC és Sarka Kata férjének vállalkozása is szakított a Szerencsejáték-pénzekből appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés