:

Megválik egy cégétől a Facebook anyavállalata

Megválik egy cégétől a Facebook anyavállalata

A Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalataként ismert Meta elfogadta a brit versenyhivatal (CMA) döntését, így eladja a népszerű, rövid mozgóképek otthonaként ismert Giphy-t – írja a Reuters.

Az akkor még Facebook néven futó anyacég 2020 májusában, mintegy 400 millió dollárért vásárolta meg a GIF-gyártó platformként nagy sikereket elérő vállalatot. Ezt az akvizíciót azonban a brit szabályozó hatóság 2021 novemberében blokkolta, mondván a Meta ezután korlátozhatja a versenytársak hozzáférését a Giphy mozgóképeihez. A CMA azt is nehezményezte, hogy ezzel a cég versenytársat is veszíthetne a display piacon – ebben az időben egyébként a Giphy nem volt jelen a szektorban a brit piacon.

A Meta fellebbezett a döntés ellen, így az ügy sokáig elhúzódott. A nyár folyamán aztán egy bíróság megerősítette a versenyhivatal azon álláspontját, hogy a felvásárlás csökkentené az innovációt a hirdetési piacon. A CMA közölte, bár megvizsgálta a Meta és a Giphy új beadványait, valamint további bizonyítékait, nem változtatja meg álláspontját. A Meta közleményben jelezte, hogy bár csalódottak a versenyfelügyelet döntése miatt, elfogadják azt. A vállalat szóvivője hozzátette: szorosan együtt fogunk működni a brit versenyfelügyelettel a Giphy eladása során.

Lányi Örs további cikkei Fontos frissítést kapott a Google szülőknek szóló alkalmazásaÍgy kávéznak az űrhajósok mikrogravitációbanMától ingyen letölthető a The Sims 4

The post Megválik egy cégétől a Facebook anyavállalata first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés