:
Breaking News

Három perc alatt elmagyarázzuk, mire jók a kriptovaluták

Három perc alatt elmagyarázzuk, mire jók a kriptovaluták

Készítettünk egy 2,5 perces animációt, amiben közérthetően elmagyarázzuk, mi az az okosszerződés, és mit jelent, hogy egy kriptovaluta programozható. Senki sem lesz tőle szakértő, de adunk egy alaptudást, hogy mindenki értse, miről is beszélünk.

Miután az első animációban megértettük, mi az a Bitcoin, eggyel továbblépünk. A Bitcoin ugyanis alapvetően arra jó, hogy érméket küldjünk egymásnak, másra nem igazán. A Bitcoin is programozható, de a blockchain-rendszerben lévő igazi potenciált a második legnagyobb kriptovaluta, az Ethereum hozta ki.

Az Ethereum példáján át mutatjuk be a két áttörést, ami lehetővé tette, hogy a blockchain-rendszerek a különböző gazdasági ágazatokban nagy mennyiségben, automatikusan működhessenek, hogy azokkal valós tranzakciók millióit bonyolíthassuk le nap mint nap. A két forradalmi újdonság pedig:

az okosszerződést ésa programozhatóságot.

Mi is történt?

Október elején tartottuk a Forbes Money Summitot, azon belül egy külön kriptós szekciót. A hallgatóságot alapvetően az érdekelte, hová tegye a pénzét az infláció, az energiaválság, a háború és a klímaváltozás árnyékában. De míg a pénzügyek iránt érdeklődőknek nem kell elmagyarázni, mi a részvény, a kötvény vagy az ingatlan, arra a kérdésre, hogy „Ki tudná egy bővített mondatban elmondani, mi az a Bitcoin?” szokás szerint alig emelkedtek a kezek. Ekkor indult el az első animált videónk. Majd miután kibeszéltük a Bitcoint, áttértünk a többi valutára, ekkor indult el a második animáció.

Az első itt tudod ismét megnézni:

The post Három perc alatt elmagyarázzuk, mire jók a kriptovaluták appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés