:
Breaking News

Kivonul a magyar gyógyszeripari óriás a szomszédból

Inkább a neki fontos üzletágakra fókuszálna a Richter.

Eladja romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát, a Pharmafarm S.A és Gedeon Richter Farmacia S.A. vállalatokat a Richter Gedeon romániai leányvállalata, az Armedica Trading S.R.L. – jelentette be pénteki közleményében a Budapesti Értéktőzsde honlapján a gyógyszeripari vállalat.

A felek

A Richter a romániai Dr. Max csoport alá tartozó Mediplusszal, a A&D Pharma leányvállalatával állapodott meg (ami szintén Dr. Max-os tagvállalat).

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. 2021 végén 4,4 milliárd eurós (több mint 1800 milliárd forintos) tőzsdei értékkel bírt, és ugyanebben az évben mintegy 1,8 milliárd eurós (kb. 743 milliárd forintos) konszolidált árbevételt ért el.A Dr. Max csoport Közép- és Kelet-Európa harmadik legnagyobb, többcsatornás gyógyszertárláncával bír több mint 3 milliárd eurós (1238 milliárd forint feletti) árbevétellel, 2300 gyógyszertárral, 16 ezer alkalmazottal és mintegy 8 millió vásárlóval. Több ebből Kivonul a magyar gyógyszeripari óriás a szomszédból RTL+ streamingszolgáltató: íme minden infó, exkluzív tartalom és kérdőjel

Mit mondanak az érintettek?

A részvényadásvételi szerződésről Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója azt mondta: „Ez a megállapodás hasonló jellegű, mint az elmúlt évben történt moldáv üzletrész-értékesítés. Azáltal, hogy a Richter nem fő tevékenységi körébe tartozó üzletrészektől megválunk, lehetővé válik, hogy azokra a tevékenységekre fókuszáljunk, amelyek számunkra kiemelten fontosak. A specializált gyógyszergyártási üzletág által biztosított magas profithányadok megőrzése különösen fontos a Richter vezetése számára.”

„A Richter Csoport romániai kis- és nagykereskedelmi üzleti érdekeltségeinek a felvásárlása újabb jelentős lépés abba az irányba, hogy a Dr. Max Csoport román piacon végzett tevékenységét kiszélesítse és tovább erősítse helyét Európa vezető patikai láncai körében” – nyilatkozta Leonardo Ferrandino, a Dr.Max Csoport vezérigzagatója.

The post Kivonul a magyar gyógyszeripari óriás a szomszédból appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés