:

Fejek hullhatnak a milliárdos körül, ha egyszer tényleg megérkezik a Twitterbe

Ki emlékszik már arra, honnan indult a Musk-Twitter deal – most úgy tűnik, ha egyszer sikerrel le is zárul, azzal is csúfos vége lehet.

Ha egyszer tényleg lezárul a Twitter felvásárlásra, akkor Elon Musk azt tervezi, hogy közel 75 százalékát fogja meneszteni a cégnek – írja a Washington Post.

Musk elvileg a leendő befektetőket értesítette erről a tervéről, avagy hogy a Twitter körülbelül 7500 dolgozójából csak olyan kétezret hagyna meg. A Twitter egyébként maga is leépítést tervez, legalábbis a Post így tudja céges dokumentumokra és házon belülről jött értesülésekre hivatkozva.

2023 végére 800 millió dollárral csökkentené a bérkifizetéseket, ehhez pedig a munkaerő negyedét bocsátaná el.

A Twitter tervezett leépítése eleve olyan szegmenseit érinti a közösségimédia-óriásnak, mint az adatbázisok, ami viszont komoly információs és adatvédelmi aggályokat, lyukakat hozhat a több mint 200 millió napi felhasználóval bíró platformon.

Több ebből Forint: eddig tartott a jókedv, itt az újabb fordulat Kivonul a magyar gyógyszeripari óriás a szomszédból

Előzmények

Jelen állás szerint Musknak október 28-ig kell véglegesítenie az idén tavasszal bejelentett adásvételt.Máskülönben az eleve rengeteg fordulattal tarkított üzlet újabb csavarhoz érkezhet, és bíróságon fogják végigvinni a dealt.A Twitter nemrég perelte be Muskot, miután menet közben kamuprofilokra hivatkozva próbált eloldalogni az üzlettől.Az eredeti menetrend szerint épp most tárgyalnák az ügyet, csakhogy Musk végül két hete jelezte, hogy mégiscsak meg fogja venni a céget a már bejelentett, 44 milliárd dolláros összegért.

The post Fejek hullhatnak a milliárdos körül, ha egyszer tényleg megérkezik a Twitterbe appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés