:
Breaking News

Megjárta a poklot a forint, aztán hétvégére inkább lepihent

Megjárta a poklot a forint, aztán hétvégére inkább lepihent

Nap végére eljött a fordulat fordulata is a devizapiacon: a forint a kedvező napindítást követően előbb jelentősebben gyengült, majd péntek estére visszahozta magát.

Péntek reggel még arról írtunk, hogy a hónap folyamán először 410 forint alá süllyedt az euró árfolyama. A jó híreknek nem sokáig örülhettünk, hiszen délután fél háromkor már 415 forintig szaladt fel az árfolyam. Késő délutánra kiderült: eggyel kevesebb dolog miatt aggódhatunk a hétvégén, hiszen a forint ledolgozta a napon belüli esésének jó részét, 18 óra körül már 410-411 körül járt az euróárfolyam.

Több ebből Csicskáztatnak minket az oroszok – 4 erős részlet, hogy hogyan manőverezik az Orbán-kormány a háborúban Fejek hullhatnak a milliárdos körül, ha egyszer tényleg megérkezik a Twitterbe

Napon belül azért ez továbbra is enyhe gyengülést jelent.

Forint-euró árfolyam október 21-én. Forrás: Google Finance

A Portfolio.hu úgy véli, hogy a nap végi visszaerősödés a nemzetközi piaci folyamatoknak, konkrétan a dollár gyengülésének köszönhető. Az amerikai fizetőeszköz gyengült az euróval szemben, ez pedig általában kedvező jel szokott lenni a régiós devizák számára, most is így történt. A dollár-forint árfolyamon még látványosabb az elmozdulás, ott napon belül előbb 10 forintot gyengült a hazai fizetőeszköz jegyzése, majd 11 forintot erősödött, így jelenleg 416 forintot adnak egy dollárért.

Forint-dollár árfolyam október 21-én. Forrás: Google Finance

Nem is olyan régen jóval rosszabb forintteljesítményről számolhattunk be, hiszen október 12-én még 432 forintot ért egy euró. Jelentősebb erősödés a jegybank múlt heti drasztikus lépései óta tapasztalható. Legközelebb kedden ül össze a Monetáris Tanács, ott talán születhetnek új döntések az egekbe emelt kamattal kapcsolatban.

Adatok és képek forrása: Google Finance

The post Megjárta a poklot a forint, aztán hétvégére inkább lepihent appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés