:

Már az USA kormányában is vannak, akik Elon Musk körmére néznének

Már az USA kormányában is vannak, akik Elon Musk körmére néznének

Az Egyesült Államok kormányának több magasrangú tisztségviselője is felülvizsgálná Elon Musk ügyleteit, beleértve a Twitter – botrányokkal tarkított – tervezett megvételét és a SpaceX Starlink műholdas hálózatát is – írja az MTI a Bloombergre hivatkozva.

A lap információi szerint a tárgyalások még kezdeti fázisban vannak, a tisztségviselők egyelőre azt vizsgálják, milyen eszközei lehetnek a kormánynak Musk vállalkozásainak felülvizsgálatára. Az egyik ilyen lehetőség a kormány külföldi beruházásokat felügyelő bizottsága (CFIUS) lenne, ami az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma alá tartozik.

Musk 44 milliárd dolláros ajánlata a Twitter megvásárlására lehetővé tenné, hogy a CFIUS vizsgálatot indítson, hiszen Musk konzorciumának ugyanis több külföldi befektető is tagja, köztük például a milliárdos Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Aziz Ál Szaúd szaúdi herceg, de ide tartozik a Binance kriptovaluta-tőzsde is, amely Sanghajban működik. Az amerikai pénzügyminisztérium szóvivője az értesüléssel kapcsolatban annyit közölte, hogy a CFIUS nem nyilatkozik arról, hogy mely tranzakciókat vizsgálhatják.

The post Már az USA kormányában is vannak, akik Elon Musk körmére néznének first appeared on 24.hu.