:
Breaking News

A kormány választhatja ki, hol bankoljanak a diákhitelesek

Közbeszerzéssel választaná ki a kormány azt az egy bankot, aminél szabad felhasználású diákhitelszámlát lehet nyitni. A bankok között nagy a verseny a diákok számlanyitásáért, és ebben óriási előnyre tesz szert a kiválasztott pénzintézet.

Egy október 19-i tervezet szerint a következő tanévtől a szabad felhasználású diákhitelt csak egy meghatározott banknál nyitott számlára kaphatnák meg az igénylők. A pénzintézetet közbeszerzéssel választanák ki négy évre.

Több ebből Eldőlt: hiába ígérték, mégsem kap segítséget a lakosság egy jelentős része Itt a baj? A keresetek elkezdtek versenyt futni az inflációval

A rendeletről a Bank 360 közleménye azt írja, hogy

2023. július 1-jétől elérhető lenne egy speciális „diákhitelszámla”, amit mindenképpen meg kellene nyitni azoknak, akik a diákhitel szabad felhasználású formáját szeretnék igénybe venni. A változtatást azzal indokolják, hogy olyan irányba szeretnék fejleszteni a diákhitelekhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatási rendszert, hogy a hallgatóknak a lehető legalacsonyabbak legyenek a felvett kölcsönnel kapcsolatos költségei.

Négy évre pályázhatnak majd a bankok

A diákszámlák gazdáját közbeszerzéssel, négyévente választanák ki.

Jelenleg a diákhitelt igénylő hallgatókra nem vonatkozik olyan szabály, amely meghatározná, hogy hol kell bankolniuk, a felvett kölcsönt bármelyik hazai pénzintézetnél vezetett számlájukra igényelhetik.

A bankok között nagy a verseny a fiatalok számlanyitásáért, és ebben óriási előnyre tesz szert majd az a pénzintézet, amely megnyeri a közbeszerzést

– írja a Bank360.

A tervezetből egyelőre nem derül ki, hogy a tervezett diákhitel-számlacsomagnak pontosan milyen feltételeknek kell majd megfelelnie, azt igen, hogy kedvezményes tarifák illetik.

The post A kormány választhatja ki, hol bankoljanak a diákhitelesek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés