:
Breaking News

Ez fájni fog: majdnem 50 százalékot emelt az egyik streamingszolgáltató

Ez fájni fog: majdnem 50 százalékot emelt az egyik streamingszolgáltató

Meg kell adni, eddig tényleg nyomott áron futott a prémiumnak pozicionált Apple TV+. Így is majdnem egy ezressel megemelték a streamingszolgáltató havidíját, több konkurensnél is drágább lett.

Streaminginflációs riadó, Magyarországon is megemelte szolgáltatásai árát az Apple. A legszembetűnőbb a 2019-ben rajtolt Apple TV+ streamingszolgáltató drágulása.

Három éve rajtolt a platform, azóta is 1890 forintba került egy hónapra.Hétfővel ezt 2790 forintra emelték – majdnem 48 százalékos plusz. Több ebből Pártolta a brexitet, elvette egy milliárdos lányát, bulizott Johnsonnal – kicsoda Rishi Sunak? Ez fájni fog: majdnem 50 százalékot emelt az egyik streamingszolgáltató

Apple Music

Emelkedett az Apple Music zenestreamer ára is:

egyéni csomag: 1790 forint/hó (1490 forint/hó helyett);diákcsomag: 899 forint/hó (699 forint/hó helyett);családi csomag: 2790 forint/hó (2290 forint/hó helyett).

Apple One

A különböző Apple One csomagokat sem kímélték, íme:

egyéni csomag: 4290 forint/hó (3350 forint/hó helyett);családi előfizetés: 5490 forint/hó (4450 forint/hó helyett).

Indoklás

Közleményében úgy indokol a tech óriás, hogy

az Apple Musicnál a növekvő licencdíjak miatt emeltek, de így legalább az előadóknak és a szerzőknek is több bevétel jut;az Apple TV+ pedig az induláskor még kevés filmmel, sorozattal rajtolt, ezért is vezették be nagyon alacsony áron, mára viszont jócskán bővült a kínálat, tele elismert és díjnyertes produkciókkal.

A már meglévő előfizetőket 30 nappal előre fogják értesíteni, még mielőtt az emelt áron újulna meg a csomagjuk.

Üzlet Vaszkó Iván 3 perc olvasás
Mérföldkő: drágább lett a Cinema City, mint a nagyobb streamingszolgáltatók
A jó élet Vaszkó Iván 3 perc olvasás
Úgy tűnik, elég idő telt el a Nagy Pofon óta: jön Will Smith következő filmje

Mennyibe kerülnek a többiek?

A Spotify Magyarországon is euróban számláz, az alap prémiumcsomag havi 4,99 euró, jelenlegi árfolyamon kb. 2070 forint, tehát az Apple Music még mindig olcsóbb alternatíva – sőt a Spotifyjal szemben veszteségmentes tömörítés és térhangzás is elérhető rajta.

Ami az Apple TV+-t illeti, így viszont az HBO Max (2390 forint) és a Disney+ (2490 forint) listaáras havidíja fölé ugrott a szolgáltatás. De még mindig olcsóbb, mint a Netflix 4490 forintos 4K-csomagja, és felár nélkül kínál 4K HDR-t.

Apple TV+-filmek és sorozatok

Visszatérő kritika az Apple TV+-szal szemben, hogy lassabban gyarapszik a saját gyártású kínálat, és hogy vállaltan nem fekszik rá a külsős katalóguscímekre.

Pedig ami azt illeti, egyre gyakoribb ütemben érkeznek tőlük sorozat- és évadpremierek,

és vannak már szépen befutott címeik a Ted Lassótól kezdve (lásd a borítóképen) a The Morning Show-n át a For All Mankindig, sőt egyre több fesztiválszezonos sikerfilmet megkaparintottak már.

Náluk például az idén legjobb film Oscart nyert CODA is, közben pedig olyan nagy költségvetésű produkciókkal készülnek, mint Will Smithszel az Emancipáció vagy Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro közös krimije, a Megfojtott virágok filmadaptációja.

The post Ez fájni fog: majdnem 50 százalékot emelt az egyik streamingszolgáltató appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés