:
Breaking News

Véget ér a Musk-féle szappanopera: nyélbe üthetik a nagy üzletet végre? 

Véget ér a Musk-féle szappanopera: nyélbe üthetik a nagy üzletet végre? 

Az utolsó felvonásához közelít a nagy Twitter-üzlet. A közösségimédia-cég nem kommentálta a Reuters értesüléseit.

Elon Musk pénteken nyélbe ütné a Twitter felvásárlását, így a Tesla vezére értesítette azokat a társbefektetőket, akik vállalták, hogy segítenek finanszírozni a közösségimédia-felület akvizícióját – írja a Reuters.

A tőkebefektetők, köztük a Sequoia Capital, a Qatar Investment Authority vagy a Binance már megkapták a finanszírozási kötelezettségvállaláshoz szükséges papírokat Musk ügyvédjeitől – tette hozzá a hírügynökségnek nyilatkozó forrás.

A lépés az eddigi legegyértelműbb jele annak, hogy Musk be akarja tartani a delaware-i bíróság által megszabott határidőt,

ami október 28-ára, azaz most péntekre esik.

A Bloomberg szerint a tranzakció lezárását Musk a hét elején videokonferencia-hívásban ígérte meg a befektetőinek.

Üzlet Zsiborás Gergő 4 perc olvasás
A csúcsról lefele: így vesztett 100 milliárd dollárt a világ leggazdagabb embere
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Fejek hullhatnak a milliárdos körül, ha egyszer tényleg megérkezik a Twitterbe

A Twitter nem kommentálta a Reuters értesülését.

A közösségimédia-cég részvényei a hírre megugrottak, és kedden 3 százalékos emelkedéssel 52,95 dolláron cseréltek gazdát,

ami így egyre közelít Musk 54,20 dolláros ajánlati árához.

pic.twitter.com/USLO967YsJ

— Elon Musk (@elonmusk) May 28, 2022

Kronológia

Musk még áprilisban tett ajánlatot az egyik legnépszerűbb közösségimédia-felület megvételére. A felajánlott 44 milliárd dolláros összeg azonban jóval magasabb volt a vállalat tőzsdei értékénél.A Twitter igazgatósága és részvényesei elfogadták az ajánlatot. Egy hónappal később Musk már visszalépett volna a tranzakciótól. A Twitter ezután beperelte a dollármilliárdost. A tárgyalást októberre tűzték ki. Majd Elon Musk bejelentette, hogy az eredeti, 44 milliárd dolláros vételáron megveszi a platformot, ha cserébe a bíróság felfüggeszti az eljárást. Most úgy fest, hogy a Tesla vezére Twitter felvásárlásának küszöbén áll többhónapos huzavona után, a hatalomátvételnek nem fognak örülni, ha létrejön: az alkalmazottak 75 százalékát tervezi elküldeni. A napokban írtunk arról, hogy a világ leggazdagabb emberének vagyona egyetlen év leforgása alatt 100 milliárd dollárral csappant meg.

The post Véget ér a Musk-féle szappanopera: nyélbe üthetik a nagy üzletet végre?  appeared first on Forbes.hu.