:

Szintet lépett a kéretlen péniszfotók elleni küzdelem

Szintet lépett a kéretlen péniszfotók elleni küzdelem

A társkereső appokon, és a közösségi médiában gyakran találják magukat kényelmetlen helyzetben a nők, kéretlen meztelen fotók miatt. Erre reagálva, a nők által történő kapcsolatfelvételt támogató Bumble társkereső alkalmazás 2019 óta gépi tanulással monitorozza a felhasználók tevékenységét – írja az Engadget.

A Private Detector névre keresztelt funkció a beszélgetésekben feltűnő képeket vizsgálja annak érdekében, hogy megállapítsa, ábrázolnak-e tiltott tartalmat. Az eszközt elsősorban arra tervezték, hogy elkapja a kéretlen péniszfotókat, de képes megjelölni a póló nélküli szelfiket és a fegyverekről készült képeket is – mivel mindkettő tiltott tartalomnak minősül.

Amennyiben match történik két felhasználó között, az alkalmazás elmossa a képet, és a fogadó fél dönthet arról, hogy megnyitja azt, vagy inkább blokkolja, esetleg letiltja a feladót.

Most azonban még komolyabb fellépést hirdettek a fejlesztők, amihez a publikum segítségét kérik. Egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésükben közölték, hogy nyílt forráskódúvá válik a Private Detector, és annak keretrendszerét (framework) is elérhetővé teszik a Githubon. Hozzátették:

Bízunk benne, hogy a funkciót a technológiai közösség szélesebb rétege is átveszi, ugyanis együtt kell dolgoznunk azon, hogy az internetet biztonságosabb hellyé tegyük

A nem kívánt szexuális közeledés rengeteg nő számára okoz kellemetlen pillanatokat, csakúgy az interneten, mint a való világban. Egy 2016-os tanulmány szerint a nők 57 százaléka érezte úgy, hogy az általa használt társkereső alkalmazásokon zaklatják. Egy másik, négy évvel később készített brit kutatás azonban még ennél is félelmetesebb képet fest: ebből az derült ki, hogy a 12 és 18 év közötti lányok 76 százalékának küldtek már kéretlenül meztelen képeket.

Lányi Örs további cikkei Pénteken már Elon Musk lehet a Twitter tulajdonosaÁtalakul a YouTubeA jövő iPhone-jain már ott lesz USB-C port

The post Szintet lépett a kéretlen péniszfotók elleni küzdelem first appeared on 24.hu.