:

Népszerű adatcsomagokat szüntetett meg a Vodafone

Népszerű adatcsomagokat szüntetett meg a Vodafone

Elérhetetlenné váltak a Vodafone Magyarország szolgáltatásai között a netsemlegességi szempontok miatt vitatott Pass zero rate adatopciók. Az érintett adatcsomagokat a szolgáltatás meglévő ügyfelei 2023. március végéig használhatják – írja a hwsw.

A Vodafone Magyarország október 24-től kivezeti a kereskedelmi forgalomban elérhető szolgáltatások köréből az úgynevezett zero rate adatopcióit. Ennek oka, hogy mint kiderült, sérti az uniós netsemlegességi irányelvekben foglaltakat. Az európai távközlési felügyelet, a BEREC kezdeményezésére ugyanis a nyáron döntés született arról, hogy betiltják azt a szolgáltatói gyakorlatot, hogy egyes alkalmazások nem használnak adatforgalmat.

Kapcsolódó Vége az ingyen üzengetésnek Messengeren Szigorított az EU-s hatóság, hamarosan búcsút mondhatunk az adatforgalommentes böngészésnek.

A Vodafone mellett a legtöbb hazai szolgáltató is rendelkezett ilyen csomaggal, így ezek sorsa is egyértelmű. A Magyar Telekom már korábban kivezette a zero rate opciókat tartalmazó díjcsomagjait az elérhető szolgáltatások köréből, a Yettelnél viszont továbbra sincs adatforgalmi korlát a Yettel TV nevű IPTV-szolgáltatás által generált forgalomra.

A Vodafone többféle korlátlan adatforgalmat biztosító Pass adatopciót kínált lakossági és üzleti ügyfelek számára.

Ezek közül bizonyos opciókat szervesen beépítettek egyes tarifákba, míg másokat külön havi díj fejében lehetett igénybe venni. Ilyen volt egyebek mellett a közösségi oldalak korlátlan használatát lehetővé tevő Social Pass, a chat-szolgáltatásokat tartalmazó Connect Pass vagy a videostreaming appoknál használható Video Pass.

Kapcsolódó Itthon egy darabig még marad az ingyenes messengerezés Az NMHH szerint a szolgáltatók nagy része kínált nullás díjazású csomagot, ezért nehéz az átállás.

Október 24-én a Vodafone a Pass csomagok eltörlése mellett új, lakossági sávos kedvezményt vezetett be Vodafone One néven. Ezzel a legalább egy Vodafone mobil és vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek sávos díjkedvezményt, illetve egyéb kedvezményeket (pl. készülékkedvezmény, havi állandó plusz adatkeret) kaphatnak a szolgáltatótól. Az új kedvezményt minden, meghatározott tarifával rendelkező ügyfél számára automatikusan aktiválja a szolgáltató a kötött, vagy meghosszabbított határozott idejű szerződések esetében.

Lányi Örs további cikkei Pénteken már Elon Musk lehet a Twitter tulajdonosaÁtalakul a YouTubeA jövő iPhone-jain már ott lesz USB-C port

The post Népszerű adatcsomagokat szüntetett meg a Vodafone first appeared on 24.hu.