:

Bizonytalanul kezdi a reggelt a forint

Bizonytalanul kezdi a reggelt a forint

A tegnap reggeli rali után némi tétovázás érződik rajta.

Kedd óta hullámvasúton a forint, a tegnap nagy rali után ma enyhe gyengüléssel indít, az euróval szembeni 409-es szinten van a hazai deviza. A dollárral szemben a 405-ös keresztárfolyamon áll épp a jegyzés.

Szerda délután 407-ig erősödött, pedig a reggelt még a 415,9-es szinten kezdte az euróval szemben, tehát jó erőben zárta a tegnapot.

Üzlet Ács Gábor 5 perc olvasás
Tettek a forintnak egy jó nagy szívességet, de ez édeskevés, ha a kormány nem végzi el a házi feladatot
Pénz Forbes 1 perc olvasás
Jó erőben zárta a napot a forint

Reggeli anyagunkban megemlékeztünk róla, hogy ez, a 408-409-es keresztárfolyam majdnem pontosan az a szint, ahonnan elindult a durva gyengülés, amikor majdnem pontosan egy hónapja a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy leáll a kamatemelésekkel. A jó hír az, hogy miközben a forint a nagy visszapattanással nullásra mentette ezt a 30 napot, a régiós devizákkal összevetve is minimálisra szorult vissza az alulteljesítése – a zloty 1, a román lej 2 százalékkal erősebb, mint szeptember 27-én.

Mindez ugyanakkor nem változtat azon, hogy továbbra is a forint az egyik legsérülékenyebb deviza, Magyarországgal szemben pedig látványos a befektetői bizalmatlanság.

A visszapattanás ára ugyanis az időközben drasztikusan megemelt irányadó kamat, amelyet a jegybank keddi kommunikációja alapján csak óvatosan és fokozatosan fognak csökkenteni.

The post Bizonytalanul kezdi a reggelt a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés