:

Bünteti a piac Mark Zuckerberget és óriási álmait

Bünteti a piac Mark Zuckerberget és óriási álmait

Gyenge lett a negyedév, még gyengébbek a kilátások. Zuckerberg egyelőre védi a saját álmait.

Közel 20 százalékot zuhant a Meta Platforms, a Facebook anyavállalatának árfolyama szerdán, a zárás utáni kereskedésben, mert a kereskedők aggódnak a cég kilátásai miatt. Megjelent ugyanis a harmadik negyedévi jelentés: a bevételi várakozásokat ugyan felülmúlta, de gyenge előrejelzéseket adott meg a következő időszakra – írja a Reuters.

A 27,7 milliárd dolláros bevétel 300 millióval múlja felül a várakozásokat, de négy százalékkal marad alatta a tavalyi azonos időszaknak, az EPS (egy részvényre jutó nyereség) is csak 1,64 dollár lett az 1,89 dolláros várakozás helyett. Már nyáron is rossz eredményekről számoltak be.

Üzlet Forbes 1 perc olvasás
„Ne lehessen megkülönböztetni a valóságot a VR-től”– Zuckerberg mutatta be a VR-szemüvegek legújabb prototípusait
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Ez meta: a Meta beperli a Metát, mert Meta
Üzlet Vaszkó Iván 6 perc olvasás
Az eddig ismert Facebooknak tényleg annyi, Zuckerberg úgy táncol, ahogy a Tiktok fütyül

Hasonlóan aggasztó a piacnak, hogy Marck Zuckerberg alapító-tulajdonos gigaálma, a metaverzum eddig csak veszteséget termelt. A metaverzummal foglalkozó részleg,

a Reality Labs, 3,7 milliárd dolláros mínuszt hozott össze ebben a három hónapban, és a közlemény szerint ez csak nőni fog a következő negyedévekben.

47,1 milliárd dolláros vagyonával a Forbes milliárdoslistáján 25 leggazdagabb üzletember, Mark Zuckerberg megvédte álmait, azzal érvelve, hogy a befektetés szükséges, és a makrokörnyezet amúgy sem támogatja a techvállalatokat, a Google anyavállalata, az Alphabet és a Microsoft is igen rossz negyedéven van túl.

The post Bünteti a piac Mark Zuckerberget és óriási álmait appeared first on Forbes.hu.