:
Breaking News

Tiltólistán van az OTP Oroszországban

Tiltólistán van az OTP Oroszországban

A tiltás bankok esetében az alaptőkéjükhöz tartozó részvényekkel és részesedésekkel való tranzakciókra vonatkozik.

Véglegesítette az orosz elnök annak a 45, részben külföldi tulajdonban álló oroszországi banknak a listáját, amelyeknek átmenetileg tilos bizonyos tranzakciókat kötni – írja a Telex. A listán szerepel az OTP orosz leánybankja is.

A bank nem érez alapvető változást a rendelet első értelmezéséhez képest, mert az érvényben levő, általánosan megfogalmazott korlátozást eddig is úgy tekintette, hogy az vonatkozik az OTP-re.

Az orosz rendelet a bankok esetében az alaptőkéjükhöz tartozó részvényekkel és részesedésekkel való tranzakciókra vonatkozik.

Csányi Péter, a bank vezérigazgató-helyettese, Csányi Sándor fia volt a október elején Forbes Flow egyik vendége, ahol beszélt a háborúról is. Azt mondta, hogy komoly kihívásokon van túl az OTP, ugyanis kitettséggel bír Ukrajnában és Oroszországban is. Politikai nyomás is volt rajtuk, hogy vonuljanak ki Oroszországból.

Pénz Topolay Gábor 3 perc olvasás
Csányi Péter: Ukránok és oroszok együtt dolgoztak az integráción
Legyél jobb! Madzin Emília 4 perc olvasás
A jó oktatás nem olcsó – magániskolák alapítói a magyar diákok jövőjéről
Legyél jobb! Bánáti Anna 6 perc olvasás
Máté Gábor: Nem attól félek, hogy haragszanak rám a gyerekeim, hanem hogy nem haragszanak eleget

„De idővel az ukrán vezetés is megértette, hogy egy bank, amelynek hitelei és betétesei vannak, nem tud úgy kivonulni egy országból, mint a McDonald’s.”

Mint mondja, viszonylagos könnyebbség, hogy a két ország együttesen a hitelportfólió kevesebb mint 15 százalékát fedi le. Viszont, ami talán kuriózum: a csoport moldovai leánybankjának integrációján orosz és ukrán szakemberek együtt dolgoztak már a háború közben.

The post Tiltólistán van az OTP Oroszországban appeared first on Forbes.hu.