:

Ez a világ leggyorsabb cipője

Ez a világ leggyorsabb cipője

A kétezres évek elején hazánkban is hatalmas sikert aratott a Heelys gurulós cipője, mára azonban egyre kevesebb fiatalon látni ilyet. A gyorsabb közlekedés azonban továbbra is fontos szempont. Ebből a felindulásból készíthette el cipőkiegészítőjét az amerikai Carnegie Mellon Egyetem mérnökei által alapított Shift Robotics, amely a cég szerint sokkal gyorsabb sétálást tesz lehetővé, mint eddig bármilyen lábbeli – írja a Gizmodo.

A görkorcsolyára hasonlító eszköz a fejlesztők szerint 250 százalékkal növelheti a sebességünket, anélkül, hogy plusz energiát fektetnénk a mozgásba. A Moonwalker névre keresztelt, cipőre húzható kiegészítő így maximálisan 12 kilométer per órás sebességet enged, ami egy gyorsabb futással egyenértékű.

A magyarul holdjárónak nevezett lábbeliben elhelyezett akkumulátor nagyjából 9 kilométerre elegendő energia tárolására képes.

A szerkezetet használva ugyanúgy kell sétálni, mint átlagos körülmények között, azonban az apró kerekeknek, valamint a beépített 300 W-os villanymotornak köszönhetően a gurulás is rásegít a tempóra. Fontos különbség a görkorcsolyákhoz képest, hogy itt egyensúlyoznunk nem kell, így az eséstől sem kell tartani. Az eszközben lévő számítógép folyamatosan figyeli a felhasználó sebességét, így az algoritmus kiválasztja a guruláshoz szükséges optimális sebességet.

A Shift Robotics egy Kickstarter közösségi finanszírozási kampánnyal akarja összegyűjteni a pénzt a tömeggyártáshoz. A célösszeg 90 ezer dollár (közel 39 millió forint), a kedvezményes árú előrendeléssel pedig 999 dollárba (408 ezer forintba) kerül egy pár a furcsa lábbeliből.

Lányi Örs további cikkei Megoldódhat a Chrome egyik legrégebbi hibájaAlkohollal csökkentenék a repülőgépek kibocsátásátNyolc éve maradt az emberiségnek, hogy teljesítse kötelességét

The post Ez a világ leggyorsabb cipője first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés