:

Ismert háztartási márkába szállt be Mészáros Lőrinc

A legnépszerűbb sűrítettparadicsom-márka is megtetszett Mészáros Lőrincnek.

Május közepén új tulajdonos jelent meg a hatvani Aranyfácán Product Kft.-ben, ami a kedvelt Aranyfácán sűrített paradicsomokat gyártó és forgalmazó cég. A Hidasháti Zrt. május 18-tól lett tulajdonos a cégben kilenc másik tulajdonos mellett, szúrta ki a 444.

A Hidasháti a Búzakalász 66. Felcsút Kft.-n keresztül Mészáros Lőrinc és a Talentis Agro Zrt. tulajdonában van.

Az Aranyfácán 1934 óta gyárta az Aranyfácán sűrített paradicsomot, de exporttevékenységük is jelentős, Kelet-és Nyugat-Európába és az arab világba is exportálják a terméküket.

Legutóbbi, 2021-es beszámolójuk szerint a 2,2 milliárd forintos árbevételből 1,2 milliárd forint jött az exportból. Adózott eredményük azonban mindössze 9,3 millió forint volt.

Az ország legnagyobb földesura

Mészáros 2019 óta a legnagyobb hazai agrárportfólióval rendelkező cégtulajdonos. Mészáros Csoport mezőgazdasági tevékenységet végző vállalataiból 2018 végén létrejött Talentis Agro Zrt, 15 leányvállalatával három fő stratégiai ágazat fejlesztését tűzték ki célként: a növénytermesztést, a tejelő szarvasmarha- és árutojás-termelést. Becslések szerint 45-55 ezer hektáron gazdálkodik a cégcsoport, ennek nagy része szántóföld.

The post Ismert háztartási márkába szállt be Mészáros Lőrinc appeared first on Forbes.hu.