:

Valaki fel akarta gyújtani Budapest LEGO-oroszlánját

Valaki fel akarta gyújtani Budapest LEGO-oroszlánját

Október 27-én pár órára kikerült a Lánchídra egy LEGO szobor, ami az eredeti kőoroszlánok mintájára készült, 1:1 arányban, majd a Dóczy Balázs terve alapján készült, 850 ezer alkatrészből álló alkotás átkerült a Clark Ádám térre, ahol bárki közelről megcsodálhatja.

A közel három tonnás, összeragasztott elemekből álló szobrot mindenféle extra rétegekkel látták el, amik óvják az időjárástól és például a graffitiktől, ugyanakkor a rongálással szemben védetlen az oroszlán, és valaki máris próbálkozott a LEGO elemek meggyújtásával – kevés sikerrel.

Valami retardált barom már megpróbálta felgyújtani a LEGO oroszlánt:( pic.twitter.com/mbnW53EoI9

— Horváth Zoltán (@neozed) October 30, 2022

A gyújtogatás nyoma a szobor jobb oldalán, a hátsó részen látszik, közel az oroszlán lábához és farkához, néhány alkatrész meg is olvadt, de komolyabb kár – egyelőre – nem keletkezett.

Kapcsolódó Így készült a Lánchíd LEGO-oroszlánja A fémvázával együtt négy tonnás, csaknem hatméteres oroszlánt három hétig építették, de kik, hol és hogyan? Birkás Péter további cikkei Felszállás közben gyulladt ki egy repülő hajtóműveItt a mobil, amit 9 perc alatt nulláról száz százalékra lehet tölteniSzenved a mobilpiac, de a Samsung még mindig az első

The post Valaki fel akarta gyújtani Budapest LEGO-oroszlánját first appeared on 24.hu.