:

A luxushotel mintaképe: a Cipriani Belmond Velence

A luxushotel mintaképe: a Cipriani Belmond Velence

Velence gyönyörű építészete, hihetetlen kulturális kincsei, gazdag történelme ismert. A város szépségével talán csak a népszerűsége vetekszik, ez utóbbinak pedig ára van. Egyrészte egyre inkább konkrét ára, amit fizetni kell akár már a belépésért is, vagy idegenforgalmi adó formájában, másrészt viszont a hihetetlen zsúfoltság szinte szezontól függetlenül garantálja, hogy hatalmas nyüzsgésben és rengeteg turista között nyílik csak mód a város megnézésére, utóbbiak pedig elég gyakran még a kis húzós bőröndjeikkel is tovább növelik a terhelést.

Ezek miatt végképp felértékelődik minden olyan lehetőség, ami egy kis intimitást, csendet, elvonulást tud biztosítani ebben a forgatagban, ebben pedig már a Cipriani hotel helyszíne is kiváló:

a Giudecca sziget kellően kiesik a turistaösvényekről, így itt még az egyik legvédettebb “állatfajjal”, az őshonos velencei polgárral is össze lehet akár futni, másrészt a szobák alapvetően a saját kertre, és mögötte a lagúnára néznek, így a nyugalom garantált, senki se fog privát karnevált rendezni hajnalban az ablak alatt.

+ 3 kép a galériában + 3 kép a galériában A belbecs: lakosztály és a hozzá tartozó kilátás (6 kép)

És van még egy aprónak tűnő, de valójában nagyon kellemes extra: a Szent Márk térről, a saját Cipriani stégről 5 perc alatt átvisz a hotel saját iránytaxija a szigetre, közvetlenül a hotel bejáratához. 0-24 órában folyamatos az oda-vissza közlekedés, ha épp nem látszik a hajó, csengetésre már érkezik is! És minden egyes út külön élmény, akár a Dózse palota és a sudár Campanile, akár az elegáns hotel és kertje felé közeledik a csónak.

+ 1 kép a galériában + 1 kép a galériában Az ingajárat (4 kép)

És ott van maga a hotel, ami szintén kiváló időtöltési lehetőségeket kínál a hatalmas kerttől, a fantasztikus medencéig.

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában

Na meg persze a közelben a Velence nevű városka… Ami azért őrzi még a régi dicsőségét.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában Velence erényeit nyilván nem nagyon kell ecsetelni (7 kép)

Rettentő jó időtöltés a hotel által szervezett piknik a lagúnákon, ami egy testreszabott városnézés, és egy elegáns, klasszikus velencei vízi taxiban töltött kellemes piknik. Igény esetén akár Bellinivel is, hiszen a hotel alapítója, egyben a Harry’s bár alapítója is volt, sőt, a szállodások szerint nem is a bár, hanem

a Giudecca szigetén található hotel volt a legendás koktél feltalálásának valódi helyszíne!

+ 8 kép a galériában + 8 kép a galériában Piknik és városnézés a lagúnákon. November végéig még a Velencei Biennálé is tart, rengeteg fantasztikus kiállítással. (11 kép)

És végül, de a legkevésbé sem utolsó sorban feltétlenül szót kell ejteni a reggeliről, aminek szakmai felügyeletét szintén az Oro nevű Michelin-csillagos éttermüket (az étteremről majd a nyomtatott magazinban lehet beszámolót olvasni) vezető konyhafőnök, Riccardo Canella látja el, ennek megfelelően nem csak gazdag a választék, de minőségében is kiváló! A süteményes pultnál érdemes (lenne) önuralmat gyakorolni, ehhez sok sikert kívánok!

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában A Cipriani reggelije (7 kép) Cím

Cipriani – a Belmond Hotel
Giudecca 10,
Velence,
Olaszország

The post A luxushotel mintaképe: a Cipriani Belmond Velence appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés